Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2018

Gardinen av den klättrande porslinsblomman frodas

Projektet med en levande gardin av porslinsblomma jag satte igång för ett tag sedan fortsätter. Så här i vintern händer inte mycket men jag tycker mig ändå ana att det är ett lyckat projekt. Nu har den ändå klättrat, eller slingrat sig, längs hela överkanten.

Vet inte om det jag är som har de där växtgardins-glasögonen på mig som gör att jag ser just slingerväxter runt fönster över allt nu. Nån som håller med?

Inte konstigt egentligen. Trenden med gröna växter som startade för några år sedan måste ju landa i att det är antingen en massa växter som just fått växtverk och blivit stora eller en massa växter som tyvärr fått lämna detta jordeliv.

Det som är liiiiite stökigt med detta är ju att jag liksom inte kan ändra mig. Porslinsblomman är där den är så att säga. Jag som alltid bär bort mina “vanliga” växter vid jul för att ge plats för julblommor och granar fick ju ha denna kvar och hänga julstjärnan bredvid. Ja ja, det gick ju bra ändå, ha ha!

Det fönster jämte som brukar vara belamrat av växter har fått sig en rensning. Jag är så trött på småduttar. Vill ha färre och värre kan man säga. Hoppas så på min fiolfikus och Dr Wewsterlund. Elefantörat ska snart få sig en make over. Den har tappat det helt tycker jag.

Och här är jag och pratar grönska, planteringar och växtlighet när det rasar värsta snöstormen utanför. Fått skotta två gånger i dag och nu här på kvällen så är det igensnöat, så klart. Men det har väl att göra att jag vill ta nästa steg, ta mig an våren.

 

SparaSpara

SparaSpara

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.