Följ mig:
Blommor & Växter Hemma hos mig

Gardinen av den klättrande porslinsblomman frodas

26 februari, 2018

Projektet med en levande gardin av porslinsblomma jag satte igång för ett tag sedan fortsätter. Så här i vintern händer inte mycket men jag tycker mig ändå ana att det är ett lyckat projekt. Nu har den ändå klättrat, eller slingrat sig, längs hela överkanten.

Vet inte om det jag är som har de där växtgardins-glasögonen på mig som gör att jag ser just slingerväxter runt fönster över allt nu. Nån som håller med?

Inte konstigt egentligen. Trenden med gröna växter som startade för några år sedan måste ju landa i att det är antingen en massa växter som just fått växtverk och blivit stora eller en massa växter som tyvärr fått lämna detta jordeliv.

Det som är liiiiite stökigt med detta är ju att jag liksom inte kan ändra mig. Porslinsblomman är där den är så att säga. Jag som alltid bär bort mina ”vanliga” växter vid jul för att ge plats för julblommor och granar fick ju ha denna kvar och hänga julstjärnan bredvid. Ja ja, det gick ju bra ändå, ha ha!

Det fönster jämte som brukar vara belamrat av växter har fått sig en rensning. Jag är så trött på småduttar. Vill ha färre och värre kan man säga. Hoppas så på min fiolfikus och Dr Wewsterlund. Elefantörat ska snart få sig en make over. Den har tappat det helt tycker jag.

Och här är jag och pratar grönska, planteringar och växtlighet när det rasar värsta snöstormen utanför. Fått skotta två gånger i dag och nu här på kvällen så är det igensnöat, så klart. Men det har väl att göra att jag vill ta nästa steg, ta mig an våren.

 

SparaSpara

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Maja 26 februari, 2018 at 20:44

  Jättefint! Blir det märken på väggen av växten? Har funderingar på att binda upp en murgröna, men är lite orolig över att den ska skada tapeten…

  • Svara Helena Lyth 26 februari, 2018 at 21:49

   Hej Maja! Jag har spikat i små spikar precis ovanför fönsterkarmen och lagt porslinsblommans klättergrenar där. Inte märkt något som skulle tyda på att de ger märken men jag har å andra sidan väv på väggen som är målad så den kanske klarar det bättre än tapet? Men har svårt att tro att de skulle kunna ge märken för bladen, grenarna har ingen fukt runt sig.
   Hoppas det gav lite svar.

   • Svara Maja 27 februari, 2018 at 21:59

    Tack Helena! Det får nog bli ett test ?

 • Svara Amanda Karlsson 27 februari, 2018 at 09:35

  Snyggt!

 • Svara Dags att plantera om växterna | Seventeen doors 27 februari, 2018 at 12:51

  […] i samma tankar. Nu när ljuset återkommer ger man sina växter lite extra kärlek och omtanke. Helena Lyth bor ju i funkisdrömmen med ett magiskt fönsterparti där hon har en långsiktig plan att rama in […]

 • Lämna en kommentar

  Close