Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 oktober, 2023

Makeover i dotterns rum. “Som nytt!” måste vara ett bra betyg

Dottern ville ha ett nytt rum, alltså inte fysiskt nytt rum utan ett nytt utseende för 1,5 år sedan, HÄR. Det gamla gjorde jag 2019, se det HÄR, vilket inte är så länge sedan men för någon som är 12 år är det en evighet och stilen, intressen och användningen av rum har ändrats i ljusår.

Och som allt i vårt hem går det inte fort i förändringar så hela processen fick marineras, funderas på, drömmas om och planeras i 18 månader som sagt. Men när det då väl sker är valen väldigt genomtänkta och kanske får leva längre. Kan man hoppas…

Det roliga denna gång var att vi gjorde detta tillsammans. hon hade fått välja vilka kulörer och hur det skulle bli helt och hållet själv. Hennes rum, hennes val. Nu får jag helt klart stå vid sidan men tur då jag kan få leka inredare i alla andra rum ha ha.

Saker och färger från rummet hon redan hade och ville att det nya rummet skulle vara i. Ja, som ett moodboard: Postern vi köpte när vi var på Köpenhamn zoo, se HÄR, hennes klänning som hon fick när hon föddes av min äldstebrors familj (de köpte den i New York för de var där när hon föddes), ett par creamfärgade fluffiga tofflor och en grårosa matta. Väldigt milt och pastelligt.

Makeover i dotterns rum, det blev ett tonårsrum

Ska vi då ta och titta på hur det blev? Som du ser så är det inte en massa nytt i möbelväg utan det är mer att få till färgerna, att det hänger ihop och är en och samma känsla i hela rummet. Före-bilderna är till vänster och efter-bilderna till höger om det rådde tvivel på det…

Bort med det lila, in med ljust och fräscht. Bokhyllan som blev kvar i den första möblera-om-vändan flyttades nu till nischen där skrivbordet och byrån är.

Nu blev det en mer sammanhängande del av rummet. Och bort med de tunga färgerna.

Lite stiligare och mer redo för en tonåring än en 9-åring. Och de lekfulla rutorna är borta. In med en växt.

Snabba före-och-efter där man ser tydligt hur det är ändrat men samtidigt inga stora förändringar. Allt som allt tog detta ett dygn att färdigställa från tömma rum, måla, torka och möblera. Det behöver inte vara krångligare än så att förändra stort, i det lilla.

Och det roligaste med alltihop var att just göra detta tillsammans. Jag fick lära mig att backa och låta henne styra och hon fick lära sig att måla i alla steg från att spackla, tvätta, tejpa, måla, rolla och allt vad det är.

Skruva ner bokhyllan. Hänga upp anslagstavlan. Och sedan då några saker där emellan.

Om det finns intresse återkommer jag gärna med lite mer ingående på hur vi gjorde allt tekniskt så att säga. Jag dokumenterade hela förloppet så allt finns. Om det är någon som vill ha mer målartips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.