Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 mars, 2018

Skapa en färgsprakande påskdukning

Färgsprakande påskdukning är ett inlägg i samarbete med Cervera

Om man ska säga något om påskpynt så är det väl att det som oftast är mycket färg, blommor, glädje och spirande. Samma sak gäller för påskdukning kan jag tycka.

Tillsammans med Cervera tänkte jag inspirera till och skapa en påskdukning, duka upp ett bord  jag skulle vilja bjuda in mina vänner till för en påsklunch.

Det första jag gjorde var att bestämma mig för att det skulle verkligen bli en färgfest. Massa färg i både porslin och dekorationer. För att det inte skulle bli alldeles för stökigt delade jag upp det; porslin och vaser fick gå i en turkos, blå och grön färgskala och sedan blommorna i varma glada färger. Allt på en lugn vit bas med vit duk.

Först bara porslin, glas, vaser och bestick. Ut i köket för att fixa blommorna.

Blir man nåt annat än pigg med en sådan här färgfest?

Ville ha riktigt låga buketter i vaserna så det blev en väldans massa stjälkar och blad i diskhon, ha ha!

Och sen då dekorera bordet med alla de härliga färgbuketterna. Vilken skillnad va?

Stor mattallrik, mindre tallrik, djup skål, bestick, vinglas, vattenglas, shotglas, äggcoddler, serveringsskål, serveringsfat, ljuslykta 1, ljuslykta 2, vas 1, vas 2, vas 3, vas 4, vas 5, vas 6bordsduk, pappservetter, tre-blads-skål.

Porslin, glas och bestick är de samma för alla kuvert men blandar vaser och ljusstakar för att få mer kreativitet och liv i dukningen. Dock i samma färgskala.

Så är det som oftast när jag dukar. Kan gärna blanda hej vilt men att det är alltid något som håller ihop, något som gör att de matchar varann. Som färg, material eller storlek tex.

En favorit hos Cervera denna påsk är den otroligt söta och smarta Äggcoddlern. Ett litet keramikkärl med lock du kan koka ägg i. Den ville jag ha centrerat i dukning så de vackra djupa skålarna till förrätten vända jag helt sonika upp och ner. Och titta där: skålens mönster fortsätter ju undertill! Det hade man ju inte sett annars.

Det piffiga med äggcoddlern är att du kan krydda ägget innan kokning så att du inte bara får ett kokt ägg utan en hel liten rätt där i. Lägg i dina favoritkryddor, ost, skinka eller vad du vill och förrätten är klar! Ställs i kastrull med kokande vatten i ca 10 minuter.

Jag älskar kokt ägg med kaviar och provad då att koka ägget med klick kaviar. Men hur bra som helst.

En anna favorit i sortimentet nu är det tredelade fatet. Vackert värre. Och så användbart. Servera ur eller ha som förvaring. Allt från påskgodis till gem.

KAn man ha får många vaser? Tror inte det va. Olika storlekar för olika buketter samt olika stilar för olika säsonger.

Sedan ett till tips jag använder mig av; när jag har många mindre vaser är det lätt att flytta runt beroende på hur mycket mat och flaskor som ställs fram och tillbaka på bordet.

Som igår hade vi middag och vi var 9 runt bordet. Vaser med vackra blommor rörde sig fram och tillbaka, var aldrig i vägen men spred sin skönhet överallt, hela tiden.

Och nu sipprar solen in. Snön ligger fortfarande ute på marken men ljuset och detta färgglada bord känner jag hur våren ändå är på gång. Tänk vad färg på tallrikar, vaser kan göra.

Och självklart kan ju maten också vara färgglad. Härliga vitaminer för kroppen med friska grönsaker men även för själen med färgerna.

Hoppas du blev inspirerad och nu till nästa helg får en härlig, färgglad och spirande påsk.

Och glöm inte att våga testa MASSA färg 🙂

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.