Följ mig:
Jul Julpyssel

Pepparkakshus med stans snyggaste tak

10 december, 2013

I går blev vårt pepparkakshus klart och i år ser det helt annorlunda ut än vanligt. (Ni som följer mig på Instagram (helenalyth) har redan sett det, kunde inte bärga mig.) Det blev med ett riktigt läckert mandeltak.

Jag hade först en tanke om att ha nötkross, för att göra ett pepparkakshus med lite mindre godis och att nötter med pepparkaka är en fin kombo. Men när jag började tänka nötter slog det mig att mandelspån ser ju ut som takpannor, typ. Det var jag tvungen att testa och minsann – det blev ju jättesnyggt.

Det fick bli ett färdigt pepparkakshus i år. Att göra ett eget tror jag hade varit ett kamikaze-projekt.

Gjorde kristyr (4 dl florsocker, 1 äggvita, 1 krm ättika) och använde som murbruk.

Längs med taket gjorde jag små istappar av kristyr och för att addera på vinterkänslan så silade jag ett tunt snötäcke av florsocker över huset. Nu är det bara att njuta av skönheten och längta till den 24.e då det ska totalrivas och ätas!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Amandas jul 10 december, 2013 at 10:59

  Fiffigt med mandelspån! Men vilket jäkla pillande 🙂

  • Svara Helena - amelia.se 13 december, 2013 at 09:59

   Eller hur! men pillandet är ju det skojsiga. jag är en sån pillmoster, vet du!
   Kram

 • Svara KarlJohanEkbom 10 december, 2013 at 11:22

  Jäklar vilket peppishus! Det måste vara informell vinnare av alla stans pepparkakshustävlingar utan konkurrens. 🙂

  • Svara Helena - amelia.se 13 december, 2013 at 09:59

   Nä men äsch då! (sa hon blygsamt…)

 • Svara Victorias jul 10 december, 2013 at 14:44

  Vilken bra idé med mandelspån till tak
  victoriajul.blogg.se

  • Svara Helena - amelia.se 13 december, 2013 at 09:59

   Tackar tackar! 🙂 I bland glimtar man till!
   Kram

 • Svara Sara 12 december, 2013 at 08:28

  Riktigt läckert! Nu blev jag sugen på att knåpa ihop ett pepparkakshus omedelbums:)
  Kram!

  • Svara Helena - amelia.se 13 december, 2013 at 09:58

   Ja, kör på bara!! Lycka till 🙂

  Lämna en kommentar

  Close