Följ mig:
Blommor & Växter Hemma hos mig

Hur går det med att projekt ”stamma upp Dr Westerlund”?

21 april, 2018

Jag skrev för snart exakt ett år sedan att jag önskade stamma upp min Dr Westerlund. Jösses vad min lilla doktor har växt ser jag nu när jag kollar på det gamla inlägget. Det var i somras som den växte något helt kopiöst. Perfekt läge för att då verkligen testa att stamma upp den.

Så här såg den ut tidigare i våras när jag pratade om min växtgardin:

Som ett högt, lurvigt grönt monster.

Stänglarna har bara växt och växt. Utan att egentligen ha någon kunskap testar jag nu att blotta stammarna, som är väldans tunna egentligen.

Knipsar helt sonika av de understa bladen vid stamfästet.

Min lille assistent är ju för sjuttsingen lika lång som själva växten. Växtverk och växtvärk kanske?

Nu står den i fönstret och lapar av årets första varma strålar. Vågar inte riktigt knipsa något på höjden. Får se hur den växer nu i sommar med tanke på den explosion förra året.

Nån med gröna fingrar som kan ge goda råd?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara AnnA 24 april, 2018 at 23:12

    Du kan gå hårt åt den om du vill, den sorten klarar allt (førutom øvervattning). Tar du av i toppen kommer den sätta fler sidoskott i kronan, så blir det tætare så småningom. Om du beskær : klipp ovanför ett från kronan utåtgående blad, før utseendet skull. Avklippen kan, beroende på stl, fungera som sticklingar,spara tre blad høgst upp o ner i jord direkt. Perfekt gåbort present!!

  • Lämna en kommentar

    Close