Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 november, 2019

Kalasdekorationer på väg ner men bordet redo för ännu mer kalas

I helgen hade vi kalas här hemma för yngste sonen och dottern. De fyller år med bara en dag emellan så deras födelsedagar kommer ju för jämnan firas ihop. Något nån av dem i framtiden säkerligen kommer protestera mot.

Roligt hur det blev med fördelning av barnen om man kan kalla det det. De två första kom tätt 2009 och 2010 så de kallas för pseudotvillningar. Dvs de växer upp nästan som tvillingar. Äldste sonen har inga minnen av att ha varit själv eller att jag ens hade en bäbis i magen. Så de två är täta.

Men tätheten är ju egentligen tydligast mellan de två yngsta då de nästan fyller år samma dag. När vår yngsta äntligen förstod att han inte var två dagar äldre utan istället tre år yngre än syrran blev han besviken, ha ha.

Jag lät kameran vila på kalaset. Varit så mycket på sistone så det fick bli firande i IRL. Om de undrar var bilderna är från firandet i familjealbumet i framtiden får jag skylla på arbetsskada eller nåt. HÄR är förra årets kalas istället.

Hursomhelst gjorde vi ett hejdundrandes kalas i all fantastisk enkelhet. Pga sportaktiviteter för födelsedagsbarn behövde vi ha tidigt kalas så det blev stora mackor alla fick bre och fixa själva. En enkel buffé av pålägg och grönsaker till olika sorters bröd.

Sedan tog jag fram färdigköpta kladdkakor som vi serverade med grädde och bär i skålar så man fick komponera egen tårta.

Älskar genvägar, älska bufféer och jag älskar att ha mycket folk hemma. Så detta blev perfekta lösningen.

Dekorationerna blev också från förrådet. Vimpelslingan som alltid åker fram på kalas och de där Hurra-bokstäverna. Gott så!

Det som dock behövdes var ytterligare en iläggskiva i bordet och vrida bordet så alla 18 kunde sitta. Och då det är så mycket kalasigheter här hemma närmsta veckorna så behåller vi bordet så.

Det vankas 6-årskalas med klassen, Thanksgivingmiddag, släkt-advents-fika, julfirande och nyårsfest. Säkerligen nån spontanare där emellan också om jag känner mig själv rätt.

Bordet står redo men nu får i alla fall dekorationerna vila lite grann ett tag. Snart ska ljusslingor och adventsljusstakar upp. Men det väntar jag med till nån dag innan advent i alla fall. Eller…?

Comments (2)

  • Så härligt! Jag älskar att du bjuder på inspiration för hur man gör ett kalas enkelt. Jag suger åt mig. Jag som alltid tenderar att göra kalas omständliga så att jag själv inte orkar njuta sedan… ?
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.