Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 november, 2018

Gör en paketkalender av papperspåsar – som pepparkakshus

En paketkalender gjord med endast papperspåsar och penna – blir det enklare än så? Knappast va?

Den här paketkalendern gjorde jag till Allt i hemmets julnummer nu, som jag berättade om HÄR. Lyxen då att ta hand om “fotomodellerna” och ladda upp med här hemma!!!

“Mamma, VAD har du gjort i trappan???” ropade dottern både överraskad och lycklig när vi kom hem igår. Kanske att den ska få flytta till fönsterbrädet, inte helt säker ännu.

Gör en paketkalender av papperspåsar

Jag lägger en skumtomte i varje påse. Ja, för jag ska innerligt säga att jag inte pallar alla de där kalendrarna med smågrejer som du uppmuntras att göra själv eller köpa färdig. Har skrivit om det förut och i år blir det ännu tydligare. Barnen behöver inte en massa småsaker “bara för sakens skull” då de bara blir liggande i lådorna sen. Och sedan vill jag inte förta hela saken mad att få riktiga paket på självaste julafton. Och en skumtomte var tredje dag tycker jag är helt okej sockerintag ändå.

Viker till påsen och ritar en husfasad med siffror på. Jag tittade på bilder från fasaderna i Gamla Stan som inspiration. De är så dekorativa och juliga. Är man bättre på att rita än jag skulle jag rekommendera att rita dit saker i fönstren, blomlådor mm.

Påse och penna från Panduro.

paketkalender

Och sedan är detta ändå den enda rätta kalenderfyllningen enligt mig. Jag och mina tre brorsor fick just en skumtomte var fjärde dag i en söt tygkalender min mamma hade, från 50-talet. Den har jag nu få låna och har som väggdekoration. Så söt.

Ljusslinga, granar och annat kan göra det till en riktig liten stad.

Och det bästa: den går ju att använda i flertalet jular framöver!

paketkalender

Vill du se andra förslag på paketkalendrar?

Kalender gjord av 24 st skruvkorkar
En äkta chokladkalender
Snygg väggkalender som stora smällkarameller
Pepparkakskalender – gör dig snäll varje dag!

Comments (9)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.