Följ mig:
Jul Julpyssel

Gör en paketkalender av papperspåsar – som pepparkakshus

22 november, 2018

En paketkalender gjord med endast papperspåsar och penna – blir det enklare än så? Knappast va?

Den här paketkalendern gjorde jag till Allt i hemmets julnummer nu, som jag berättade om HÄR. Lyxen då att ta hand om ”fotomodellerna” och ladda upp med här hemma!!!

”Mamma, VAD har du gjort i trappan???” ropade dottern både överraskad och lycklig när vi kom hem igår. Kanske att den ska få flytta till fönsterbrädet, inte helt säker ännu.

Gör en paketkalender av papperspåsar

Jag lägger en skumtomte i varje påse. Ja, för jag ska innerligt säga att jag inte pallar alla de där kalendrarna med smågrejer som du uppmuntras att göra själv eller köpa färdig. Har skrivit om det förut och i år blir det ännu tydligare. Barnen behöver inte en massa småsaker ”bara för sakens skull” då de bara blir liggande i lådorna sen. Och sedan vill jag inte förta hela saken mad att få riktiga paket på självaste julafton. Och en skumtomte var tredje dag tycker jag är helt okej sockerintag ändå.

Viker till påsen och ritar en husfasad med siffror på. Jag tittade på bilder från fasaderna i Gamla Stan som inspiration. De är så dekorativa och juliga. Är man bättre på att rita än jag skulle jag rekommendera att rita dit saker i fönstren, blomlådor mm.

Påse och penna från Panduro.

paketkalender

Och sedan är detta ändå den enda rätta kalenderfyllningen enligt mig. Jag och mina tre brorsor fick just en skumtomte var fjärde dag i en söt tygkalender min mamma hade, från 50-talet. Den har jag nu få låna och har som väggdekoration. Så söt.

Ljusslinga, granar och annat kan göra det till en riktig liten stad.

Och det bästa: den går ju att använda i flertalet jular framöver!

paketkalender

Vill du se andra förslag på paketkalendrar?

Kalender gjord av 24 st skruvkorkar
En äkta chokladkalender
Snygg väggkalender som stora smällkarameller
Pepparkakskalender – gör dig snäll varje dag!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Joanna-livet med psykisk ohälsa 22 november, 2018 at 10:48

  Så fint

 • Svara Ingrid Olsson 5 december, 2018 at 08:39

  Så härligt enkelt o vackert. Jätteskönt att dina barn får dela på kalendern, det fick mina barn födda 68, 71 och 75 alltid göra!

 • Svara Klara 18 december, 2018 at 12:53

  När jag och mina syskon va små gjorde min mamma en ”Aktivitetskalender”. Det gick ut på att vi varje dag efter skolan gjorde en aktivitet hela familjen. Det kunde vara att hyra film, baka pepparkakor, spela sällskapsspel, åka till en pulkabacke, åka till badhuset, osv. Det va så uppskattat av oss barn att hitta på saker med våra föräldrar varje dag. När min son växer upp vill jag göra en aktivitetskalender till honom varje december.

  • Svara Helena Lyth 18 december, 2018 at 21:49

   Åh vad mysigt det låter. Jag gav mig på en variant på det för några år sedan men det hela rann ut i sanden. Barnen var helt enkelt för små. Nu skulle jag dock vara helt övertygad om att det skulle funka. Tack för påminnelsen.

   Kram!

 • Svara 150+ Best DIY Advent Calendar Ideas To Get You Excited For Christmas 18 november, 2019 at 15:38

  […] Source/Tutorial: Helena Lyth […]

 • Svara 15 Cute And Simple Christmas Crafts For Kids – Shawnee KS Homes and Lifestyle 6 december, 2019 at 19:30

  […] You know those advent calendars that have little packages filled with small things for each day of December up until Christmas? It might be fun to make something inspired by that for the kids. You can skip the whole traditional calendar theme and make something more playful and cute instead, like these paper bags that look like gingerbread houses. You could put a little snack in each one or just fill them with whatever you can find. The idea comes from helenalyth. […]

 • Svara 15 Cute And Simple Christmas Crafts For Kids | Dakotadave.com Home Decor 7 december, 2019 at 05:00

  […] You know those advent calendars that have little packages filled with small things for each day of December up until Christmas? It might be fun to make something inspired by that for the kids. You can skip the whole traditional calendar theme and make something more playful and cute instead, like these paper bags that look like gingerbread houses. You could put a little snack in each one or just fill them with whatever you can find. The idea comes from helenalyth. […]

 • Svara 15 Cute And Simple Christmas Crafts For Kids | A Luxury Bed - Silk Sheets Bedspreads Luxury Bedding 7 december, 2019 at 11:21

  […] You know those advent calendars that have little packages filled with small things for each day of December up until Christmas? It might be fun to make something inspired by that for the kids. You can skip the whole traditional calendar theme and make something more playful and cute instead, like these paper bags that look like gingerbread houses. You could put a little snack in each one or just fill them with whatever you can find. The idea comes from helenalyth. […]

 • Svara 11+ Easy Crafts With Paper That's For Fun - 11 Crafts 23 november, 2020 at 04:40

  […] Tutorial: helenalyth […]

 • Lämna en kommentar

  Close