Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 november, 2017

Julkalender! Paketkalender gjord av 24 skruvkorkar från mjölkförpackningar

Phu, jag hann – årets julkalender till barnen är klar. Det blev en paketkalender av 24 skruvkorkar.

Hade tänkt skippa en egen kalender i år då jag tycker det går lite inflation i detta med kalendrar och då vi har en i tyg från min barndom som bara måste vara med men jag kunde så klart inte låta bli. Hade en idé som grott länge och var bara tvungen att få göra ut den. Kanske att den är egentligen mest åt mig, ha ha!

Jag gillar att skapa och pyssla med sådant vi redan har hemma, så kallat återbruk eller återvinningspyssel. Samtidigt är jag lite av en nörd vad det gäller att återvinna, dvs slänga på återvinningsstationen. Vi sorterar det mesta här hemma och har faktiskt bara 1 soppåse i veckan tack vare detta.

Så när jag då står där och river bort den femtiotolfte skruvkorken från papptetrorna från mjölk, yoghurt och juice började jag titta på skruvkorken på riktigt. Detta är ju en fin liten skruvburk! 24 samlades ihop och det skulle bli en kalender. Så här blev den:

Godis- & paketkalender gjord av skruvkorkar

24 skruvkorkar tvättades och torkades. Av lite kraftigare papper gjorde jag 24 stjärnor med hål i. Trädde igenom skruvkorken och skruvade på locket.
På en stor svart pannå limmade jag fast stjärnorna med limpistol. Klistrade på 1- 24 med guldiga sifferklistermärken.
Skar till en måne i vit pannå och limmade på även den.

Sen var det bara att skruva av locken och fylla de små askarna med smågodis. Om man nu inte vill sockerchocka sin barn kan en liten lapp med dagens uppdrag eller komplimang läggas däri.

Då de är tre små troll här hemma får de öppna var sin ask var tredje dag.

Gillar den grafiska svart/vita känslan i denna. Då kommer de guldiga siffrorna fram riktigt bra också. Sen är det ju enkelt att just hålla sig till den färg materialet redan har. Varför krångla till det liksom.

Så nu har vi då alltså fyra kalendrar här hemma att jobba med varje morgon. Denna här, min barndoms gamla fina som fylls med skumtomtar som seden kräver, TV samt radio. Kommer bli ett himla sjå. Fast det kommer ju samtidigt inte var svårt att få upp trollungarna på mornarna, ha ha!

Comments (5)

  • Jättefin verkligen! Ville bara flika in med en sak (jobbar som informatör på ett renhållningsbolag och utbildar skolor i återvinning); en regel när det gäller återvinning är att man aldrig ska behöva klippa / skära bort delar när man återvinner – du behöver alltså bara ta bort den delen du kan skruva bort och lägga i plast. Inte skära bort resten – det separeras senare i processen. Men där man enkelt kan hjälpa till gör man det! Ha en fin dag ❤️

  • Jättefin och rolig kalender ??
    Jag undtar vad och hur du gjort på baksidan att lägga de små sakerna i, askar som du kallar det? ?

    • Hej och tack! Jag har inte gjort något alls utan har klistrat den på pannån så det är det som blir baksidan.

      🙂 Helena

  • […] Here is the amazing idea of a packaging calendar made of 24 screws from a milk cap. This is so simple to make with no cost. You just need to reuse the caps of milk packaging. You can involve your kids in making this lovely calendar. For this, you need to work up with milk packaging caps, white cardstock, pencil, cutter, scissors, and glue with a glue gun. You can find more details here! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.