Följ mig:
Jul Julpyssel

Gör egen paketkalender av tapetprover & gamla pappersrullar

17 november, 2015

Så, äntligen är årets paketkalender klar. Eller så här; siffrorna saknas men jag är inte helt hundra på att det behövs. Har några dagar på mig att känna på det.

Jag valde att göra en chokladkalender till våra tre barn. Ja, nu tänker ni att jag sockerchockar barnen var tredje dag men jag vägde det mot att de skulle få ÄNNU fler saker som inte gör dem så mycket gladare än för nån minut. Lägger hellre krut och pengar på julklapparna sen. Tro de kommer se fram emot "sina" dagar och längta till kvällen och få sin efterrätt.

Med min julspaning på julen 2015 med mustiga färger så ville jag göra en paketkalender med färg. Vad är då bättre än härliga tapetprover?

Med ett gäng tapetprover och 12 st hushållspappersrullar skulle min paketkalender göras. Och med häftapparaten som visade sig bli den viktigaste ingrediensen. För att göra en sådan här variant av paketkalender behöver man så klart inte just tapetbitar utan man kan ta vilket papper som helst, inslagningspapper eller annat dekorativt papper.

Måtta upp en bit papper och klipp eller skär ut.

Häfta fast en sida och rulla sedan in hushållspappersrullen i omslagspappret. Häfta fast allt.

Klipp eller skär till kanterna om de blir lite sneda. Men, det behöver inte vara perfekta kanter för om man, som jag, fyller ändarna med silkespapper så göms kanterna. Samma sak med att rullarna var lite olika lång. Men vill man ha perfektion så får man skära till dem.

Lägg rullarna i den ordning som paketkalendern ska vara och häfta ihop dem med varann.

För att få riktig stadga sätter jag en bit kartong över hela baksidan och häftar fast.

Nu kommer det bästa tipset: En Marabou chokladkaka 100g har 24 bitar!!! Som gjort för att göra en chokladkalender av, ju!

Slår in varje bit i silkespapper och lägger de små fluffiga paketen i öppningarna på rören.

Sätter ett fint band runt. Detta band är bara för utseendets skull, kartongbaksidan håller ihop den. Och som hängare så klart.

Vill du ha tips på fler paketkalendrar? Kolla då HÄR.

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Stina - Tillvaron.se 17 november, 2015 at 09:09

  Men så himla fin den blev! Så fiffigt av dig att använda tapetprover 🙂

 • Svara Lena 17 november, 2015 at 09:36

  så fint det blev.

 • Svara Sofia - Hildas hem 17 november, 2015 at 09:40

  Snyggt jobbat som vanligt, Helena! Jag som är så svag för tapeter blev alldeles kär. Jag är inte mycket för julkalendrar … men den där hade jag mer än gärna haft. 🙂

  Ha en härlig dag!
  Kram Sofia

 • Svara Mia 17 november, 2015 at 18:50

  Åh vad fin den är!

 • Svara Kicki 17 november, 2015 at 21:42

  TACK! har funderat mig gråhårig på vad jag kan fylla barnets kalender med. Klart det ska vara choklad och inte en massa “skit” Tack igen

 • Lämna en kommentar

  Close