Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 december, 2018

Etikett av pepparkaka – fint till juldukning & paketinslagning

Då var det äntligen dags för mig att öppna dagens lucka i den kreativa julkalendern  24 Days of Scandinavian Creativity. Du missade väl inte luckan med de söta pappersstjärnorna Hanna Wendelbo visade igår? Annars klickar du dig dit omedelbums!!!

Jag bjuder på ett väldans enkelt julpyssel som egentligen kanske mer är ett jultips: Skär snabbt till pepparkaksdeg till “etiketter”

Pepparkaksettiketter kan, utöver ätas upp (ha ha), användas till mycket. Sådana saker gillar jag så mycket. När det är enkelt, blir snyggt (så klart en subjektiv åsikt) och användas på flera sätt.

Etikett av pepparkaka – fint till juldukning & paketinslagning

Gör så här: Rita en etikett på ett papper och klipp ut för att ha som mall. Kavla degen och skär efter din mall. Tips är att hitta något litet runt att stansa ut hålet med, typ en fingerborg. Grädda i ugn enligt ditt pepparkaksrecept.
Gör kristyr (Se mina tips HÄR) och spritsa på pepparkakorna till etiketter. Kan dekoreras mycket mer än mina så klart men jag gillar det rena, enkla.

Dessa pepparkaksetiketter passar till mycket. Jag visar här hur de kan bli till placeringskort och julklappsetikett för den den speciella julklappen.

Vad tror ni? Kommer gästen äta upp kakan innan eller efter måltiden, hi hi!

Svårt att inte titta en extra gång på detta paket eller hur. Gillar du det rutmönstrade pappret? Det har jag vikt och det kan du se mer av HÄR där du ser hur jag gjort.

Alltid härligt med paket som bjuder på något redan utanför så att säga. Och så klart är inte doften något man ska underskatta. Alla sinnen får vara med här ju!!

Hoppas detta kunde inspirera på något sätt. Och imorgon fortsätter denna smällkaramell med ännu mer i den kreativa julkalendern. Det är Our Lovely Mess som tar över stafettpinnen.

Häng med hos på Ginas blogg som sätter samman alla och på instagram under hashtaggen #tccs2018

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.