Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 november, 2022

Tips på hur du binder vacker julkrans

Att binda en krans och hänga på ytterdörren hör till första advent. Ett fint pynt att visa att här inne myser vi för fullt.

Det finns många sätt att binda en julkrans och inget är fel så länge man fått något vackert, runt att hänga upp skulle jag säga. Kransen har flyttat från att ha varit en självklar detalj på ytterdörren till att även få vara ett julpynt inne i hemmet. Det som man dock ska tänka på är att de som ska användas inomhus bör vara i material som inte barrar. En krans av gran eller enris håller sig fräsch ute men inne kommer den snart att tappa sin fräschör. Då är lingon, eukalyptus, cypress eller rosmarin bättre alternativ. 

För att vara säker på att få en rund krans och redan innan ha bestämt storleken så är en ring bra att använda som stomme. Om man inte har en ring kan en kemgalge enkelt göras om till en bra stomme. Kan justeras till önskad storlek. Forma galgen till en rund ring och med metallavbitare knipsas galgens krok bort. Vira metalländrana runt varann så ringen försluts. 

Krans av blandad kompott 

Jag gillar kransar som är livfulla och gärna av olika sorters vintergrönt så som rödgran, kungsgran, tall, enris, cypress, lingon, rosmarin, eukalyptus.  

Gör mindre buketter av grenar och kvistar som binds samman med bindtråd. Ett tips är att använda handskar och sekatör. Lägg buketten på ringen, stommen och fäst med ytterligare bit bindtråd. Lägg på nästa bukett omlott och bind fast. Fortsätt hela vägen runt till hela ringen är klädd. Sätt eventuellt fast band i önskad färg.  

Önskar du fler tips på kransar för julen?

Krans med torkade apelsiner
Återbruka värmeljuskopparna för silvrig krans
Halv krans med hållare för ljus
Söt krans av cypress att ha inomhus
Påta med tjockt garn för mysig julkrans
Enkel men vacker krans av lingonris att ha inne
Rött och juligt med snöbär
Året-runt-krans med pocketbokssidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.