Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 december, 2018

En julgran med bara ätbart julpynt i vår hall

Jag kan ha fått min julklapp redan nu faktiskt. Min dröm om en julgran med endast ätbart julpynt har gått i uppfyllelse!!! Ja, det kanske är en lite enkel dröm men den har legat så länge i mitt bakhuvud och att ha två granar har alltid känts lite övermäktigt men i år… Då smällde jag till. Kanske för att vi har skurit ner rejält på klappar och jag har faktiskt inte köpt ett enda nytt julpynt i år. Eller jo, den där stjärnlampan som hänger i taket här på bilden nedan men i övrigt har jag och vi hållt igen rejält. Endast en bukett amaryllis faktiskt. Då tyckte jag att jag kunde få lägga tid, pengar och energi på en dröm. Min godisgran!

Lite sne men ack så ljuvlig. Och en rödgran ger ju ändå den juligaste doften!

Jag å maken tog en weekend till Wien för ett tag sedan för att kickstarta julen. Ja, det är vår jultradition sedan många år och den julklapp vi ger varann. Hursomhelst – det var där jag bestämde mig för att verkligen göra min godisgran för i de många, många härliga choklad- och godisbutikerna som finns där hittade jag en massa vackra godispynt. De ihop med girlanger av popcorn och vinteräpplen blir granen riktigt festlig.

Och nu är det de helt klart meningen att hela tjocka släkten ska äta av granen. Ja, det blir en julgransplundring redan på julafton tänker jag.

Barnen hjälpte mig igår att göra girlangerna. De var superpepp och satte snabbt igång. Ca 25 cm in på girlangen: “mamma, du kanske kan fortsätta…?” Inte mig emot, sämre julsyssla kan man ju ha!

Tanken från början var att ha en bordsgran att ställa bredvid det riktiga gottabordet men de små granarna var slut. Men om jag ska vara ärlig ville jag hellre ha just en stor för att verkligen leva ut min dröm. Så, nu står den här och suktar så galet mycket.

Och kommer nu på att jag inte visat vår “riktiga” gran. Får plåta den imorgon i all sin glans på självaste dopparedagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.