Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 april, 2019

Firat en 10-åring & jag vältrar mig i sentimentalitet

Då har vi en tvåsiffrig son här hemma. Och jag har alltså varit mamma i 10 år. Ett helt decennium vilket ju känns himlastormande.

Det är inte utan att det sticker lite i hjärtat av att inse hur de små inte är så små längre.

Och jag minns så mycket nu. Den första tiden, alla utvecklingsfaser som vi tagit oss igenom. Och jag minns den dramatiska starten. Eller nja, jag minns inte förlossningen då det blev urakut snitt och jag sövdes innan jag han förstå vad som hände eller fråga vem utav oss som höll på att dö. Men jag minns uppvaknandet och hur världens finaste pojke låg i min famn och ammade. Vi klarade det tillsammans.

Nu firar vi framtiden och framtida minnen.

Frukost spå sängen som sig bör. På födelsedagsbrickan som också sig bör.

Den klassiska frukosttårtan som vanligt. HÄR kan du se hur jag gör vår frukosttårta till födelsedagar.

Uppvaktning på sängen som sig bör. Och så klart var födelsedagsbarnet vaket redan från kl 05.

Titut!!! Vårt lille busfrö! Tur vi har en liten kille också. Lyxen att få ha flera olika åldrar hemma stillar helt klart mammahjärtats separationsångest.

Som du vet vid det här laget så älskar jag att duka. Denna gång ville jag göra en dekoration som inte var på bordet utan något som skulle ta upp utrymmet ovanför bordet.

Och vad är mer kalasigt än ballonger? Inte mycket va?

Det var bara att börja pumpa. Pumpa många ballonger.

Ville göra en ballongbåge fast då inte hen hel både utan snarare ett ballongmoln som svävar ovanför bordet. Och hur gör man en ballongbåge? Jo titta HÄR så får du se.

Så kul och så enkelt för man till en stor effekt.

Kvällens meny var satt av födelsedagsbarnet och blev snittar med löjrom (men vi valde den billigare Caviar på burk du vet), creme fraiche, rödlök på kex till förrätt. Varmrätten önskades bli potatis- och purjolökssoppa för att avslutas med frukttårta.

Nu blev det inte löjrom men den enklare Caviar är nästan lika gott. En sådan klassisk förrätt som jag verkligen aldrig kan tröttna på. Funkar alltid!

Och det går hem hos kidsen också.

Vår nu 10-åring är så matintresserad och önskar sig som vanligast spännande och rätt ovanliga rätter. Förra årets födelsedagsmiddag blev stekta, marinerade kycklinghjärtan på hans begäran så när han nu önskade sig potatis och purjolökssoppa blev jag lite förvånad. “Men det är ju den godaste soppan” blev svaret. Ja så enkelt kan det ju vara – att man väljer det godaste!

Rykande het soppa med både ljuvlig doft och smak.

Ballongmoln var ju kul. Inte sista gången jag gjorde det kan jag säga.

Äntligen få öppna paket. Så tålmodig kille.

En matkurs för familjen fanns i ett av paketen. Nu ska han få baka egen pizza!

Han hade önskat sig frukttårta men det hann jag inte göra själv utan köpte med från butiken.

Det blev ett rejält firande av vår stora fina kille. Och nästa gång vi har födelsedag här hemma är det faktiskt min dag!

Comments (2)

  • Har just tittat på filmen när ni gör en ballongbåge. Ska pröva att göra en sådan till ett femårskalas nästa helg! Så festlig och pampig!

    • Hej Sofia! Vad kul att du blev pepp på att göra en ballongbåge. Det är så festligt och det går så snabbt få till riktigt mycket pynt.

      Hoppas kalaset blev lyckat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.