Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 augusti, 2019

Tusen önskningar när du är frisk, endast en när du är sjuk 

Hej! Nu blev det paus här på bloggen igen och det är ju inte så jag vill att det ska vara. Men jag har varit så långt under isen att det faktiskt varit omöjligt att ens öppna laptopen. Stängt av alla notiser på mobilen och dragit för gardinerna. 

Jag skrev förra veckan att jag hade en knasig vecka med toppar och dalar. Denna har liksom gått så långt ner att det är tunnelarbete under dalen. 

Den där misslyckade tandutdragningen förra torsdagen som lämnade mig med en misshandlad mun och med jävulska smärtor var inget mot vad som skulle komma. I måndags var jag då till tandkirurgen. Det finns tydligen en 3-gradig skala på hur man kan dra ut en tand. 1.an är med tång, 2.an behöver man borra bort bit av benet för att tanden ska släppa och 3.an så får man skära ut den. Jag kom ”lindrigt” undan med 2.an.

Men den smärtan som jag upplevt efteråt är helt jävulsk. Har varit sängliggande med sådana smärtor jag inte trodde fanns. För er som fött barn vet vad värk är, ni som brutit ett ben vet vad värk är – båda dessa är vidriga men inget mot det här för jag har haft konstant värk i 9 dagar nu. Det är som en krystningsvärk som bara pågår och pågår. 

Ja det finns riktigt starka värktabletter men jag tål dem inte. Blir sjukt illamående och hela världen snurrar. Då är faktiskt smärtan att föredra. 

Det jobbigaste, utöver att må dåligt, är ju att som ensamföretagare bli helt handfallen. Inplanerade jobb den här veckan har fått skjutas på och inboxen har så många obesvarade mejl så det är rekord. Förlåt alla ni som väntar på svar! 

Nu ska jag verkligen försöka komma upp till ytan igen och bara att jag kunnat skriva så här mycket är ett tecken på det.

Så du som hyser agg mot mig och sticker en nål genom woodoodockans huvud, du har lyckats, du kan sluta nu. Jag fattar, ha ha! Men wow, smärtan i huvudet!!! Som om jag blivit överkörd av ett tåg. 

(Bild från i somras när jag hade alla tänder hemma så att säga, fotograf Malin Mörner)

Men, säger det igen; det är först när ens hälsa vacklar man verkligen förstår vad som är viktigt här i livet. Du kan ha tusen önskningar när du är frisk men endast en när du är sjuk. 

Ta hand om er!  

Comments (16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.