Följ mig:
Min dag

Tusen önskningar när du är frisk, endast en när du är sjuk 

16 augusti, 2019

Hej! Nu blev det paus här på bloggen igen och det är ju inte så jag vill att det ska vara. Men jag har varit så långt under isen att det faktiskt varit omöjligt att ens öppna laptopen. Stängt av alla notiser på mobilen och dragit för gardinerna. 

Jag skrev förra veckan att jag hade en knasig vecka med toppar och dalar. Denna har liksom gått så långt ner att det är tunnelarbete under dalen. 

Den där misslyckade tandutdragningen förra torsdagen som lämnade mig med en misshandlad mun och med jävulska smärtor var inget mot vad som skulle komma. I måndags var jag då till tandkirurgen. Det finns tydligen en 3-gradig skala på hur man kan dra ut en tand. 1.an är med tång, 2.an behöver man borra bort bit av benet för att tanden ska släppa och 3.an så får man skära ut den. Jag kom ”lindrigt” undan med 2.an.

Men den smärtan som jag upplevt efteråt är helt jävulsk. Har varit sängliggande med sådana smärtor jag inte trodde fanns. För er som fött barn vet vad värk är, ni som brutit ett ben vet vad värk är – båda dessa är vidriga men inget mot det här för jag har haft konstant värk i 9 dagar nu. Det är som en krystningsvärk som bara pågår och pågår. 

Ja det finns riktigt starka värktabletter men jag tål dem inte. Blir sjukt illamående och hela världen snurrar. Då är faktiskt smärtan att föredra. 

Det jobbigaste, utöver att må dåligt, är ju att som ensamföretagare bli helt handfallen. Inplanerade jobb den här veckan har fått skjutas på och inboxen har så många obesvarade mejl så det är rekord. Förlåt alla ni som väntar på svar! 

Nu ska jag verkligen försöka komma upp till ytan igen och bara att jag kunnat skriva så här mycket är ett tecken på det.

Så du som hyser agg mot mig och sticker en nål genom woodoodockans huvud, du har lyckats, du kan sluta nu. Jag fattar, ha ha! Men wow, smärtan i huvudet!!! Som om jag blivit överkörd av ett tåg. 

(Bild från i somras när jag hade alla tänder hemma så att säga, fotograf Malin Mörner)

Men, säger det igen; det är först när ens hälsa vacklar man verkligen förstår vad som är viktigt här i livet. Du kan ha tusen önskningar när du är frisk men endast en när du är sjuk. 

Ta hand om er!  

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lena 16 augusti, 2019 at 15:32

  Önskar att du snart blir frisk och mår bra igen! Bästa rubriken ever. Varma kramar från Lena i Bankeryd

 • Svara Sara i Åre 16 augusti, 2019 at 17:18

  Hoppas du kryar på dig snart!

 • Svara Katarina 16 augusti, 2019 at 18:16

  Usch, lider med dig. Hoppas det blir bättre snart.

 • Svara Annika Andreasdon 16 augusti, 2019 at 19:04

  ?❤️

 • Svara Mariette 16 augusti, 2019 at 23:59

  Men kärahjärtanes! Låter helt orimligt och helt vidrigt att du ska behöva ha så ont så länge. Hoppas innerligt att du slipper smärtan snabbt nu och att det inte uppstår ytterligare komplikationer efter ingreppet. Kram från Mariette i Kristianstad

 • Svara Åsa 17 augusti, 2019 at 07:19

  Stor kram och hoppas du slipper smärtan snart! ?

 • Svara @froken.frida 17 augusti, 2019 at 07:35

  Åh, nej. Låter helt fruktansvärt- skönt art höra att det går åt rätt håll ♡

 • Svara Helena 17 augusti, 2019 at 08:20

  Men usch och fy vad hemskt!!! Tycker ändå att vården borde kunnat ha hjälpa dig på något vis. Stackars stackars! God bättring! Och försök att släppa pressen om missade deadlines. Hälsan först! Stor kram!

 • Svara Snickis-Sara 17 augusti, 2019 at 08:57

  Usch, vilken tortyr! Jag hoppas du mår bättre snart.

 • Svara Helena 17 augusti, 2019 at 09:47

  Men kära hjärtanes!!! Stackars stackars dig. Hoppas att du snabbt som tusan kommer på benen igen. Kram kram Helena

 • Svara Helene 17 augusti, 2019 at 09:59

  Åh, fy! Tandvärk annars är ju inte att leka med, detta måste varit sju resor värre, kan knappt föreställa mig. Hoppas smärtan försvinner snabbt.
  Håller verkligen med om rubriken, en tankeställare till bär man är frisk. Krya!

 • Svara Linnéa 17 augusti, 2019 at 12:49

  Men hu! Vilket oflyt, verkligen! Hoppas du snart mår bättre igen ❤️

 • Svara Josefine 17 augusti, 2019 at 12:59

  Krya på dig och som sagt vi borde verkligen tacka vår goda hälsa mer när vi är friska! Kram

 • Svara Sofia 17 augusti, 2019 at 20:18

  Jag förstår precis! Drog ut en tand i höstas och fick en infektion i hålet. Det var en vidrig dunkande smärta som sakta men säkert avtog. Hang in there! Det blir bättre!

 • Svara Ewa Edward 18 augusti, 2019 at 02:07

  Hej jag vet vilken djävulsk smärta det kan bli efter utdragning av tand ?hade själv i 12 dar och ja har fött barn så jag kan jämföra smärta … men det går till slut över ?Kram och håll ut ?

 • Svara Sofia 23 augusti, 2019 at 15:19

  Men usch så hemskt! Ja, det är något speciellt med smärta i ansiktet. Det gör så frrrrrruktansvärt ont. Verkar som att du mår bättre nu iallafall. Hoppas att det läker fint i munnen!

 • Lämna en kommentar

  Close