Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juni, 2019

Trädgårdshäng & grillkväll med mina brorsor

I fredags välkomnade vi mina tre bröder med familjer ut i vår trädgård. Barnen hade längtat sig galna efter storkusinerna och vi hade alla sett fram emot att få umgås, njuta av timmar ihop och äta en god sommarmiddag.

Lillkillen har helt och hållet lagt beslag på hängmattan. Han har senaste tiden gått ut innan frukost och legat i den en stund. Så somrigt och härligt.

Trädgårdshäng & grillkväll

Upplägget för vår eftermiddag och kväll var rätt enkel: Grilla mycket grönsaker, olika sorters kött, ha flera såser och ställa fram allt på en gång. Alla brorsorna fick uppdrag att ta med sig 2 liter jordgubbar, 1 falska vin och nån sås. Så en halvknytis kan man säga.

Lite olika snacks i väntan på middagen. Men maten måste ju skyddas med flygande bös, eller hur!??

Och som du läste tidigare här så har jag ett rejält matskydd. De kan läsa mer om det HÄR.

Ett annat tips som jag skrivit om är att skaffa en dryckesbalja. Finns inte mycket som är härligare i en varm trädgård än att ha en sval balja fylld av diverse iskalla drycker.

Och jag slänger in ytterligare ett tips. Små isbitar försvinner alldeles för fort i sådana här baljor så här behövs rejäla grejer.

Gamla yoghurthinkar har fyllts med vatten och frusit under natten. Nu ploppar de stora cylinderformade isklimparna ut och kyler duktigt.

Jag tror jag sagt det förut här men tar det igen; det är första sommaren av 6 möjliga som jag känner att jag verkligen gillar trädgården. Vi har liksom blivit ett. Jag vet vad jag vill med vår gröna yta och jag förstår vad den vill. En sak vi båda verkar gilla är att ha mycket folk i den.

Och det är ju roligare att bjuda in (eller ut) till något man gillar. Men att jag har kunnat tro att jag skulle ha en piffig trädgård med småbarn är ju galen egentligen. Varför gör man så? fixar en massa odlingslådor å annat när jag redan innan inte hann med hälften av det jag ville.  Men nu så!

Hittar du något där nere älskling?!? Ett av mina tips när jag pratar trädgårdsfest är att inte styra för mycket på lekar, spel och tävlingar. Om du istället ser till att det finns en massa saker att aktivera sig med om man vill kan de bli mer avslappnat och ibland spel och lek som du själv inte skulle ha kunnat hitta på.

Och där står han alldeles själv. Min älskade make tillika superkocken grillar loss på altanen.

Vi flyttade upp grillen för att den skulle stå stadigt och stå nära matbordet. Det var ett toppendrag då den står bättre där men socialt är det sämre då hittills för att gästerna hellre håller sig i trädgården och runt vattenhålet. Det får vi styra upp. Nästa sommar.

Det har grillats fram en buffe. Och vi var en hel drös människor som häpnade för allt det goda att mumsa på.

Att supertips till är att lägga grönsaker i folieformar. Blir så saftigt och häftigt att grilla råvaror som i vanliga fall inte kan grillas.

Och sommarens grillgrönsak hos oss måste bli broccolin. Lätt kokad och sedan penslad med marinad och grillad. My god vad god!

Alla på en å samma gång! Och alla kusiner var klädda för vattenkrig. Underbart hur sommaren gör något med oss alla.

Tur två brorsbarn inte kunde vara med för annars hade vi inte fått plats alls här. Och den här bilden; det är sådana här stunder, sådana här minnesbilder jag samlar på.

Vad äter man som efterrätt i sommartid? Jordgubbar så klart! Gräddig vaniljglass och lättvispad grädde.

Ljuvliga ljuva sommarkväll och -natt. Om sommaren fortsätter så här blir det världens bästa sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.