Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 juni, 2019

Tips på loppisfynd – antik mjölsikt som matskydd

Nu är sommaren här och loppisarna börjar poppa upp. Varje år brukar jag ge mina tips på saker jag tycker att du ska leta efter, riktiga loppisfynd alltså. Och här kommer redan mitt första – en gammal mjölsikt!

Men nu tänker jag inte att du ska sikta din mjöl vareviga dag med denna utan jag vill tipsa om att du kan använda en vacker mjölsikt som matskydd. (annars kan du gör en själv av en gammal lampskärm, kolla HÄR)

Tips på loppisfynd – antik mjölsikt som matskydd

Med sin höga kant och det finmaskiga nätet är det perfekt att ställa över en tallrik med det goda som annars som envetna flygfän skull velat mumsa på.

Sikten är riktigt hög så jag kan lassa på rätt duktigt där under.

Två vackra mjölsiktar har jag i min ägo. Hänger på väggen nere i vår inredda källare så de är snygga inredningsdetaljer också.

Den ena rätt sliten i nätet så kanske att jag ska byta ut just nätet bara.

Nu är vi rustade för sommaren! Allt ska skyddas mot minsta lilla flugskit.

Det finmaskiga nätet är verkligen som gjort att vara flugnät.

Kul hur något gammalt och hederligt kan få ett helt nytt liv.

Och vi bara måste prata om lupinerna! Så makalöst vackra, så stolta och helt gratis. Plockade dem i helgen när jag var på en roadtrip med tre av de bästa kvinnorna som finns, mina kära väninnor. Nu är lupiner är inte bara positiva utan de är invasiva, dvs att de är växter som kommit utifrån och tagit sig in på bekostnad av andra växter. Den tar över och riskerar slå ut övriga växter i sin närhet. SÅ man kan alltså plocka dem med gott samvete och plocka dem inte bara utan dra upp hela roten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.