Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 juli, 2019

Gratis festdekorationer till italiensk fest

Att skapa dekorationer för sommarfest kan i land kännas som ett jobbigt projekt och något man hoppar över för att det kostar pengar som man hellre vill lägga på mat och dryck kanske. Men om jag säger att jag förra sommaren (som jag ju glömt visa här på bloggen!!!) gjorde dekorationer för en sommar fest för noll kronor och att det tog ungefär 40 minuter att skapa – vad säger du då?

Förra sommaren var det släktkalas på Gotland och det skulle bli festligt med långbord på loftet i ladan som tillhörde gården. Då jag ju är glad i att duka, fixa fester, pynta och fixa för kalas frågade om någon hade tänkt på dekorationer. Nja, så var det ju, ingen hade tagit kommando på den pucken. Tror du jag var sen på att axla rollen som festdekoratör??? 

Gratis festdekorationer till italiensk fest

Det var ett stort kalas och det var knytis. Värdparet hade bett alla gäster ta med maträtter från Italien. Så smart grepp. Det blir en sammansatt buffé och alla är delaktiga. Så jag började med att tänka på temat Italien. Och något som kommer upp när jag tänker på Italien är klädstreck. Ja du vet där från Lady & Lufsen på julafton. Och klädstreck kanske kan vara som stora flaggspel vilket ju är superfestligt. 

Det fick bli klädstreck över hela rummet med kökshanddukar och andra ljusa kläder vi hade med oss i sommarpackningen. Sedan plockade jag torkade strån, blommor och gräs från ängen utanför för att sätta i vaser. Noll kronor behövdes läggas på dekorationerna men det blev ju riktigt festligt ändå eller hur!?

Och sedan måste jag säga att långbord överhuvudtaget är italiensk fest för mig. Redan där var vi ju hemma.

 

Och ljusslingan med kulörtakulor fanns redan i ladan från en kräftskiva för en massa år sedan. Det ska inte glömmas bort. När sommarkvällen blev mörk var dessa slingor helt underbara. Ja, för ljusslingor är alltid en bra idé!

Sen ska tilläggas att en lada i sig är ju magisk att få duka upp i. Men min idé skulle så klart kunna funka i vilket rum eller lokal som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.