Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 januari, 2020

Nya tag efter en tung period

Hej kära läsare. Jag har haft en paus här och på Instagram då jag liksom inte riktigt haft energin att uppdatera eller ens fotografera.

Det har varit en rätt tuff period senaste veckorna som liksom tog ut sin rätt nu. Gick in i december, som jag visste skulle bli fylld med roliga uppdrag och jobb, med förlusten av min älskade pappa. Stor sorg och stark saknad fick ta plats bredvid jobb, julfirande och nyårsfirande. Och nu en sista kraftsamling för begravningen. Blev lite trångt i kroppen så jag behövde hämta andan för att ge rum för livet igen.

Idag torsdag har jag suttit på min arbetsstol nästan hela dagen och rensat inboxen, svarat på alldeles för gamla mejl och planerat för närmsta tiden. Som för varje sten jag lyft på har det även lyfts en tyngd från axlarna. Nu börjar det lätta och jag ser alla möjligheter den nya terminen kommer ge.

Hoppas du vill hänga med mig här för det kommer bli en kreativ, energifylld och sprudlande vår vågar jag se nu när pusselbitarna läggs på plats. Så glad för alla fantastiska möjligheter och människor som kommer i min väg.

Nya tag även i hemmet

Nu är stora delar av julen bortplockad. Inte allt dock – granen står kvar. Den barrar som sjutton men till tjugondeknut ska den få hänga med.

Men de gröna växter som jag plockade bort för att göra plats för julen är tillbaka i vardagsrummet. Nästan som om jag känner växtkraften och det ger energi.

Och visst var det lite sol som smet in i dag under typ 23 minuter??? Det där ljuset är ju så välgörande.

Från en avskalad jul till en hel djungel faktiskt. Så häftigt hur ett rum kan förändras med växter.

Och du ser den lille citronen va? Nu börjar den så smått skifta till gult. Den vårdar jag som om den vore av porslin. Så rädd att den ska trilla av.

Har ännu ingen fast plan på hur växterna ska fördelas i vardagsrummet och matsalen. Det ger sig när julgranen fått lämna hemmet.

Nu kommer en helg där familjen ska samlas och ta hand om varann. Minnas allt det fina och vara tacksam för allt det vi fått.

Hoppas du har tålamod med mig och att vi ses snart igen. Ta hand om er!

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.