Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 april, 2020

En fantastisk födelsedag trots allt

Först vill jag säga mitt varmaste och största tack till alla underbar hälsningar jag fick på min födelsedag. Skulle kunnat trott att jag fyllde jämnt för det var så många fina hälsningar.

Och lika fin som hälsningarna blev hela dagen. Ett firande från morgon till kväll precis som jag sa i lördags: att jag skulle vältra mig helt och fullt i dagen då det är bästa att passa på nu när alt är som det är i världen.

Dagen började med att jag faktiskt sov riktigt länge. Annars brukar ju traditionen vara att födelsedagsbarnet ska vakna första av alla. Märkte inte när resten av familjen tassade ner för frukostfix. Har väl aldrig hänt?

Efter ett tag kom mina finaste tre små trallande troll försiktigt upp i trappan och sjöng “ja må hon leva”. Rufsiga och lite busiga bjöd de mig ner till matrummet.

Till tonerna av “La mer” var det dukat med den perfekta franska frukosten. Och om man ordleker lite och lägger till ett e och en accent så blir det la mére – mamman på franska. Passande ju!

Hur mysigt!?? Precis sådana presenter jag vill ha!

Jag och maken hyrde hus i Bretagne för 10 år sedan och nu blev suget efter en repris stark. Det tar vi post Corona!

Naturell yoghurt med hallon och bitar av sesamkakor. Bra där maken – det var supergott!

Och lillkillen designar sin med MÅNGA hallon.

Så gott och härligt. Kände mig vansinnigt bortskämd.

Sedan satte vi igång att förbereda för den lilla kompisträffen i trädgården. Ett skålande och skrattande på distans utomhus var min högsta önskan för dagen. Och tänk, den gick i uppfyllelse.

Jag fick äntligen möjlighet att ha min glada kappa jag köpte på antikmässan tidigare i våras. Den som haft den innan måste varit lite längre än jag och mycket smalare. Typ en kvinna på 185 cm och väga 68 kg för den är tajt och så lång att den nästan går i marken. Men jag älskar den!!!

Fram med alla skålar och fat för nu ska det byggas snacksbuffé. Min bästa gren här i livet!

Maken skivade skinka och korv.

Sonen pysslade. Hälla rinnande stearin på figurer i seriemagasin. Ta loss när det stelnat och lyft försiktigt. Figuren följer med!

Så där ja! Där satt den. Namnlappar på alla glas på ocharmig maskeringstejp men vad gör man inte? Inte risker att någon rör något som nån annan redan rört.

Selleri med ostkräm och valnöt

Chevre med hjortonsylt och pinjenötter samt tapenad.

Ostar, skinkor, grönsaker, kex, marmelader, korvar, oliver.

Nu kan ni komma kära vänner – bara att hugga in!

Några av de bästa jag vet. De som stöttat mig i dalar och jublat med mig på toppar. I vått och torrt. De jag allra helst hade velat krama varmt och länge men gladdes så att de kom och vi stod på säkert avstånd till varann för att vara på säkra sidan.

“Har ni fest eller??”

Hur aktivera barn som inte känner varann så väl? Skattjakt!

Och en mycket bra sak för tweeniesarna – mina stora barn, att ansvara för. Son och dotter överraskade med att samarbeta riktigt bra med att göra påsar och skapa skattjakt. Helt själva. Det överraskade som sagt.

Bra fångat!

Och jag hade ju visat tårtan på bloggen/instagram på morgonen så det var ingen överraskning med vad som komma skulle.

Min “Nakna prinsessa” som jag kallar den. En prinsesstårta utan helt marsipantäcke runt. Blev faktisk både vacker och snygg. På första försöket!

Jag passade på att ta steg-för-steg-bilder när jag gjorde den så jag kan lägga upp det om nån vill ha.

Sedan blev det ett mysigt om än ganska svinkallt trädgårdshäng. Varför kunde jag inte fått de 20 graderna som var dagarna innan eller den strålande sol som kom på söndagen? Men, man kan inte få allt. Fast jag kände mig som den rikaste i världen i just denna stund.

Sedan kom min mamma cyklande. Hon skulle komma på korvgrillning utomhus. Hon ska inte vara nära någon då hon är äldre. Det blev “vink vink på håll” och kompisarna gick medan grillen tändes.

Enklaste och mest perfekta trädgårdskäket ändå. Jag höll igen lite då jag hade min present väntandes på mig lite senare…

Så sjukt kallt och jag fick min egna värmare i form av liten kille.

Mamma har ju inte varit i någon butik på snart 2 månader så jag fick fina gåvor från barndomshemmet. Här är det min pappas bok från när han var liten: Ungdomens trolleribok skriven av T. Trollini. Gissar på ett taget namn men jag kan ha fel…

Mamma började på en gång tricksa och lurade sin dotterson rejält.

Födelsedagens sista akt

När mamma cyklat hem i kylan med tårta i cykelkorgen och barnen äntligen fått sin skärmtid fick jag min present. En dejt med den bäste som finns.

Detta ska bli min högsta önskan varje år.

Mot alla odds så blev det en av de finaste födelsedagarna jag någonsin haft.

Några nära och kära som inte kunde komma då de är i riskgrupper eller långt borta saknades för att det skulle varit för bra för att vara sant. Och så klart min älskade pappa. Den första födelsedagen utan pappa och sorgen gör sig än en gång påmind.

Du hade gillat allt gott men å andra sidan älskade du allt som kom i din väg. Saknar dig pappa! Firar för alla minnen du gett mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.