Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 oktober, 2020

Längtan efter julmat börjar nu. Bokar julbord

Bokar julbord är ett annonssamarbete med Julbordsmäklarna

Hur blir vår jul i år? Det vet vi inte riktigt än men att det blir jul det kan inget ändra på. Det gäller bara att försöka forma sig efter rådande situation.

Det gäller oss alla och det gäller sannerligen alla restauranger som alltid har haft julborden som sin stora högtid. Att de måste anpassa sig helt till hur allt är nu är ett måste för dem.

Jag berättade i somras om mitt enormt roliga uppdrag att jag skulle få vara julbordsrecensent. Nu har borden bokats och jag är så imponerad över hur restaurangerna hanterar den stora omställningen de måste göra, läs utförligt om det HÄR. Avstånd mellan borden, hantering av bufféer osv.

Boka julbord i Stockholm

Tre bord har jag bokat och det är tre olika sorters ställen och profil så det ska bli väldigt kul att få en bredd på julmaten. Ser så fram emot att inspireras till tusen.

Hallwylska

Har du gått på Hamngatan mitt i stan och verkligen sett palatset som finns där? Kan vara stans mest hemliga storhet, Hallwylska palatset. En port från den högtrafikerade gatan är nästan som en tidsportal. Du kommer in på en stor gård som för tankarna till Italien. Här är det på somrarna en utomhusbar och nu vid jul blir utegården ett helt makalöst uterum under glastak. Sedan så är själva Hallwylska palatset underbart att gå in i färdas till en helt annan tid. Eller till Harry Potters Hogwarts som det känns som. Trappor, träpanelväggar, tavlor och så vackert. Det ger verkligen julstämning.

Ser så fram emot deras julbord som är ett traditionellt julbord med hemlagade delikatesser. Och ett stort utbud av vegetariska och vegnaska alternativ.

 

Mr French

Jag har Mr French som en av mina favoritrestauranger och att nu få gå dit på julbord är ju helt makalöst härligt. En stor uteservering med värme och en svårslagen vy över vattnet mot Skeppsholmen. Kan tänka mig att det blir som en vinterdröm.

Mr French för mig är en stark restaurang på fisk och skaldjur. Så även om de serverar ett klassiskt julbord med de traditionella rätterna så ser jag fram emot deras sillar, lax, skagenröra mm. Kanske jag faktiskt ska välja den speciellt framtagna skaldjursmenyn för julbordet? Det finns faktiskt möjlighet att välja den istället. Jo, men så får det nog bli!

 

Rökeriet Fjäderholmarna

De två restaurangerna ovan är cityrestauranger så det är väldigt kul att den tredje är ett som känns som en resa långt bort. Fast det är ju bara en liten båttur från staden. Rökeriet Fjäderholmarna ligger på Stockholms närmsta skärgårds ö, som det heter. Ser så fram emot en mysig båttur och kliva iland och in i det mysiga rökeriet. Här serveras ett klassiskt julbord med mycket influenser från det egna rökeriet. Här har jag tidigare ätit mitt livs godaste rökta makrill så detta ser jag så fram mot. De har ölprovning vilket jag som ölälskare väldigt gärna vill testa.

Jag kommer nog dra ut på kvällen och njuta till fullo av denna “resa” och skärgårdsmyset innan jag kliver på båten igen och guppar hemåt.

 

Jag ska verkligen suga ut all julstämning jag kan vid dessa tillfällen. Känna att julen 2020 kan bli ett riktigt gott ett. Inte så många stora kalas eller resor men goda och säkra restaurangbesök. Titta på alla de julbord som finns hos Julbordsmäklarna. Vilket skulle du vilja ha?

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.