Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 maj, 2020

En monstruös monstera i vardagsrummet

Hur blev det så här? Den där monsteran som jag för nåt år sedan var beredd på att kasta/sälja/skicka vidare/donera/vad som helst för att bli av med. Den där växten jag inte alls gillade men gav en andra chans och nu växt sig gigantisk. Ja monstruös till och med.

Minns du hur den sett ut? Jag letade i mitt arkiv och kunde se att jag köpte den 2015.

Min bebis-monstera 2015

Ser du hur liten den är??? Det är ju helt makalöst hur den gått från denna valp till det monster jag nu har i vardagsrummet.

 

Redo att göra slut 2018

Det var här, 2018, den började växa sig helt vild. Grenarna växte åt alla håll och de suktade efter kärlek. Jag var inte helt säker på att jag ville behålla den.

Jag flyttade på den och gav den en sådan där kokospalmspinne. Jag fick lite varmare känslor för den och bestämde mig för att behålla den.

 

2020 i sitt rätta element

Och det verkade den blir glad av för den växer som sagt så det knakar. Nu har den fått en rejält stor kruka med självbevattnade botten så den ska klara sig själv. Så mycket en växt kan bli myndig och slå sig lös kanske?

Comments (3)

 • Hej!
  Tack för en grym blogg! Skulle du vilja berätta mer om hur du gjorde med den där kokospalmspinnen. Sätter man bara ner den i krukan eller behöver man binda upp växten mot den på något sätt? Min monsters och också lite hysterisk…

  • Hej Ella!
   Ja du, jag gick bara på känsla så jag tryckte ner den rejält i jorden och sedan band upp grenarna med hampasnöre. Ingen aning om det var korrekt sätt men det verkar funka.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.