Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juni, 2023

Tips till bordsdukar för långa bord

“Har du tips på långa dukar? Du verkar ha så många” var en fråga jag fick. Intressant det där, att man inte själv tänker på det utan att det är nån med helt andra glasögon som ser på ens hem, val eller stil på nytt sätt. Och det gör mig så glad, för då kan jag inspirera vilket ju är hela mitt syfte med att finnas på dessa olika plattformar.

Vår uteservering är på riktigt invigd och soliga middagar i trädgården är sedan några dagar givet. Det blir många vändor med brickor med allt för dukningen och sedan med maten från köket men det är det värt.

Du kanske minns när vi köpte detta långa rustika trädgårdsbord, ett bänkbord. Annars kan du se det inlägget HÄR.

Tips till bordsdukar för långa bord

Bordet är väldigt långt, hela tre meter långt, och jag tycker det blir allra finast med duk på, speciellt till middagar, vilket då ger 4 meter duk! Det är inte ett standardmått för dukar så jag köper alltid tyg på löpmeter. Jag har flertalet bomullsdukar som kostat 99:-/metern vilket gjort att de inte blivit superkostsamt. Den här ovan däremot är ett linnetyg som var lite dyrare men å andra sidan supertålig och blir bara vackrare ju mer det används.

Här är det bommulstyg som blivit en grönvitrutig duk, bild från maj 2022 i inlägg om min trädgård HÄR.

Så det kanske inte är de tjusigaste, dyraste dukarna med kända mönster men väldigt somriga och fyller hela det långa bordet så det känns härligt att sitta här ute.

Men vill också säga att jag använder dessa långa dukar också inomhus så de inte bara jobbar deltid så att säga.

Som när jag har en duk som är lite för kort för alla inläggsskivorna i matbordet har jag ett 4 meterstyg under.

Så, hoppas det gav svar och att det kunde inspirera. och jag passar på att säga att jag mer än våran tar emot frågor och funderingar. Så kul om jag kan få ge mina tankar och tips om de kan vara till hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.