Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 november, 2018

Födelsedagskalas för 5-, 8- & 83-åring

Nu har vi många i familjen som fyller år. Dotter och yngsta sonen fyller med bara en dag emellan så det är liksom kalas i dagar här.

Detta skulle firas i det lilla men då vi är en stor släkt blir det många ändå. Om några veckor ska det bli kalas med hela min släkt men nu “bara” lilla familjen + far- och morföräldrar samt gudfar.

Vi hade en dag fylld med aktiviteter så vi visste att det inte skulle finnas tid till att göra storslagen middag men vi löste det på allra bästa sätt. Ja, ett sätt som jag kommer köra på jämnt nu!!!

Men först det jag älskar allra mest: pynta, dekorera och duka!!!

Min mammas fantastiska ballongpump från 60-talet som jag lånat. Tydligen på långlån då den legat här ett bra tag… Finns ingen pump som går upp mot denna. Provat flertalet nya men de går sönder eller är värdelösa så om du ser en sådan här på loppis: ta den!!!

Satsade på att bara fixa matsalen. Ballonger runt om och ovanför. Rama in ordentligt.

Med rätt kort om tid och 11 runt bordet blev det i övrigt en snabb dukning med vardagsporslin men med kristallglasen i alla fall. Hade kökshanddukar till servett då det skulle bli pizza tyckte jag det passade.

Ju fler ballonger desto roligare.

I och med att det var kalas med färgglada ballonger ville jag fortsätta med mer färg även på bordet. Ingen bukett hann jag fixa och vardagsporslinet är vitt så då fick det bli färgade ljus jag hade i förrådet. Kul ju!

En dukning kan se fin ut men det är först när det är mörkt och mysigt med levande ljus det är riktigt färdigdukat.

Och ser jag då den här lille parveln (i sin present-,morgonrock) stå och hålla på vid chipsen. Så där tyst att man förstår att det är nåt bus på gång… Och japp, han tog läsk och snacks på en gång. Går ju i och för sig fortare men vet inte om det blir så mycket godare. Han tyckte i alla fall det.

Pizzabuffé

Även om det var kalas för flera så var det ju ändå dotterns dag och då fick hon bestämma meny. Fanns bara en sak hon ville ha: Margaritapizza. Alltså den tråkigaste pizzan man kan tänka sig. Eller en baspizza som jag och maken då konstaterade. Då kläckte vi den goda idéen att vi köper en massa Margaritapizzor och sedan har en plockbuffé av saker man kan lägga på sin pizza om man vill.

Oh My God vad det blev bra. Hela fantastiskt faktiskt. Alla gjorde sina egna pizzor och fick precis det de ville och vi lyckades på ett smidigt sätt komma undan hela baka-pizza-för-11-pers-stressen.

Med pizzorna kommer så klart pizzasallad (tydligen bara i Sverige det är standard…) men vi la till en skål bladsallad. Sedan var det körsbärstomater, mozzarella, burrata, gorgonzola, bresaola, parmaskinka. och smaksättarna peppar, oregano, balsamvinäger, tryffelolja och olivolja. Här hade vi så klart kunna haft oliver, lök, svamp mm men nånstans måste man stoppa.

Och så perfekt att hålla dem varma i ugn medans man tar några i taget. Så smidigt!!!

Bara att “slajsa” upp och börja toppa.

Guuuu så gott det blev. Och så roligt. För den som inte vill ha så mycket pizza gick det ju bra att göra sallad och för tex lillkillen som inte vill ha något på fick en klassisk Margaritapizza.

Inget födelsedagskalas utan tårta och vid så här festliga tillfällen krävs det ju en isfackla kan jag tycka!

Myset! Och detta var det lilla firandet, om några veckor blir det storfirande med mina brorsor med familjer och fler födelsedagsbarn. Hektiska dagar minsann.

Fast vissa verkar ta det lugnt. I sina hett efterlängtade kattöron-hörlurar i silver/regnbåde/glitter. Som han önskat sig dessa!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.