Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 augusti, 2020

Trivsamt på Svenskt tenn & energifyllt på Pas d’art

Halloj på måndagskvällen! Då var den nya terminen igång. Eller så här, jag har väl haft lite jobb ett långt tag nu och skolan har planeringsdagar så jag kommer inte jobba till 100% för än på onsdag men idag är det måndag och det är ju början. Hur som helst, vad jag babblar men idag drar designveckan igång i Stockholm. Den vecka som brukar vara fylld av Formexmässa ute i Älvsjö, massa pressvisningar, lanseringar och events på stan men nu är allt så klart annorlunda. Inget är som vanligt. Mässan är inställd i sin vanliga form utan hålls litet i Volvo Showroom, faktiskt öppet för alla, visningar är i små bokade grupper och mycket sker digitalt.

Imorse var en sådan där liten visning på Svenskt tenn. Hösten skulle presenteras och visas. Jag tog på mig läppstift, rena kläder och bytte jeansshortens mot skinnkjol och drog till stan. Så overkligt på nåt sätt.

Trivsamt på Svenskt tenn

Jag möttes av en väldigt mysig, ombonad och trivsam utställning. Hösten hos Svenskt tenn har tagit fasta på att vi vill ha det hemtrevligt hemma. Eldstaden står i fokus. Det analoga och mysiga alltså. Låter helt som min melodi!

Slås alltid av hur bra olika mönster, massa olika färger och olika material funkar så bra på Svenskt tenn.

Presentation av VD Maria Veerasamy till vänster.

En av nyheterna för hösten är den rökiga, kopparfärgade Hortuskrukan. Den har gjorts i samarbete med Bukowskis som fyller 150 år och denna krut har gjorts i limiterad upplaga med en unik stämpel i botten, säljs på Bukowskis. Senare i höst kommer den till Svenskt tenn men då utan stämpel.

Så vacker färg och jag kan erkänna att jag fick ett litet höstlängt ändå.

Visningarna brukar vara rätt stora men nu var det en väldigt liten grupp inbjudna. Alla på avstånd som vi lärt oss detta år.

Grönt är skönt, så är det bara.

Och att bygga stilleben med allt vackert man älskar. Det är så inspirerande.

Jag som älskar min växtgardin blev nu lite sugen på en växtpelare. Något jag kanske ska satsa på? Behöver bara en pelare först…

Och sedan, som alltid ta ett varv bland bordsdukningarna. Alltid något att inspireras av. Som grönt glas tex.

En trappa upp var det realisation. Mycket fint men jag höll mig. Tog en selfie istället…

Fikamöte med vän-kollegor

Jag hade bestämt innan att jag efter visningen skulle ha ett kreativt möte med några av mina kollegor, Josefine och Hanna. Och från visningen följde även Johanna med.

Vi satte oss på Pas d’art och blev lite bekymrade över att den vackra, och fullt fungerande, inredningen från Wienercaféet rivits ut. Det är ju inte många år sedan den renoverades upp. Måste passa på att lufta detta – varför måste inredningar på restauranger slängas ut så snabbt om nu krogen/caféet/ baren sv nu går i graven? Det är ju helt orimligt att en snygg restaurang bara några år efter en helrenovering kastas ut.

Så ja, nu fick jag ur mig det. Hur som helst – vi satt och pratade, vädrade och bollade tankar om frilansliv, företagande och problem vi behövde hjälp men. Att ha sådana här nätverk när man är egenföretagare är värt exakt ALLT. De som börjar som kollegor och senare blir vänner. De som förstår. Tack tjejer.

Imorgon är det Formex lilla visning. Jag är mycket intresserad av debatterna och samtalen. Hur kan detaljhandeln överleva först en klimatkris och sedan en pandemi? Sådant ska det pratas om. Hoppas på någon form av ljusning och hopp. Men vem kan ha svaren…?

Häng gärna med på Instagram där jag postar i realtid på Stories. Jag heter @helenalyth.se på instagram om du inte redan vet.

 

Comments (2)

 • Ååh, skulle göra vad som helst för att gå på Svenskt Tenn och därför blev jag alldeles till mig över att du varit där, Har inte varit i en enda affär se´n i början på mars. Mina söner och svärdöttrar handlar. men det blir bara det nödvändigaste. Just nu vill jag väldigt gärna ha Svenskt tenns golvlampa med en röd, en gul och en grön skärm. Är övertygad om att den skulle bli pricken över i i mitt vardagsrum, men så där 15.000 är mycket pengar.
  Du är en av mina räddningar i denna isolering. Jag har verkligen varit glad att få läsa om er semester på ställen som jag också tycker om. Uppskattar att du skriver nästan varje dag.

  • Åh Elisabeth! Du anar inte vad glad jag blir av dina ord. Om jag kan ge glädje och inspiration det minsta lilla – det betyder allt.

   Samtidigt som jag blir alldeles sorgsen över den situation du, och många andra, just nu befinner sig i. Det är så obegripligt jobbigt detta. Må vi alla få ett slut på det snart.

   Önskar dig all hälsa och att du får en fortsatt fin augusti. Och att du får dina drömmars lampa. har några drömting i samma butik. Drömma får man 🙂

   Stora kramar och tack igen för dina varma fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.