Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 februari, 2021

Nästan för vackert för att vara sant!

Nu vet ju inte jag riktigt var du bor men här i Mälartrakten så är det nu som den mest magiska vintervärlden signerad Kung Bore. Solen lyser starkt på pudrig iskall snö som yr runt fötterna när man pulsar sig fram. Jag hade väl aldrig vågat tro att vi skulle få så här många riktiga vinterdagar. Vi alla njuter och de grannar vi möter i skogen, på promenadstråken eller skolvägen lyser med hela ansiktet. Detta är så välgörande för kropp och knopp.

I går vaknade jag med denna vy genom köket mot trädgården. Hjärtat tog ett litet välmående extraskutt.

Och hjärtat fortsatte att le när vi som vanligt fick besök av familjen rådjur. Dena unga bock med sina gosiga horn är väl helt fantastiskt söt??!

Sedan tvingade jag med mig äldste sonen på en frisk promenad. 10 000 steg per dag är vårt mål och han är helt klart bättre på det än jag men på helgerna krävs det lite push. Han var inte helt pigg på en kall promenad men efter bara nån meter var han helt uppslukad av naturen och jag tror han bubblade av ord, frågor, funderingar och meningar i 1,5 timmar sen. Att ge sig ut är världens bästa humörhöjare!

Vi gick “badvägen” ner mot stranden med solen rätt i ögonen. Så galet hur årstiderna skiftar och det blir ju tydligt när man ser samma vy i olika årstider. Kolla bara HÄR så ser du samma trappa fast i en helt annan skrud.

Isen låg vackert vid vår badbrygga. Många åkte skridskor och det sög lite i magen på mig. Jag älskar ju så mycket att åka skridskor. Hoppas isen ligger starkt till helgen också.

Iskall snö som är så pudrig och fluffig! Vi åkte pulka på lördagen men det var ju hopplöst. Snön var för kall så även snabba snowracers gick så långsamt långsamt ner för backen.

Längs med vår strandpromand finns olika bryggor och vid en ligger en flytande bastu. Doften av vedeldad brasa kändes lång väg. Gissar att det blev friska isvaksbad för dem där inne sen.

Vi promenerade vidare och det blev ju bara vackrare och vackrare. Gick liksom inte att sluta fånga allt i kameran men, ingen bild ger verkligheten och naturen rättvisa. Mycket vackrare i verkliga livet.

Svårt att föreställa sig att vi bara är 20 minuter från Sergelstorg här.

Sett en vackrare sol? Helt magiskt hur det blir sådana här effekter när luften är fylld av iskristaller.

Med lätta 10 000 steg och rosiga kinder kom vi hem igen. Både jag och sonen skulle “bara vila benen och läsa lite” men vi somnade båda två på olika håll i hemmet. Frisk luft och många intryck tar verkligen på krafterna samtidigt som det också ger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.