Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 augusti, 2021

Konro, japansk bordsgrill, jobbar i trädgården

Vi är hemma en sväng för att fira mamma imorgon och en av mina bröder bor hos oss. Med honom och hans familj gjorde vi en härlig sommarmiddag som blev en blandning mellan Japan och Grekland.

Maken fick av kollegor i 50-årspresent en Konrogrill. (hans kalas HÄR) Alltså Konro – en japansk bordsgrill. En perfekt present till honom. Och som jag också njuter av.

En låda av sten att ha på bordet och med en speciell sorts kol som inte ryker så mycket. kolet är sjukt tungt och med hög densitet. Väldigt speciellt.

Grillarna finns i alla möjliga storlekar – har sett en som typ är för EN korv, ha ha.

Ok, japansk grill men varför grekisk middag då? Jo, jag som suktar så efter Grekland hade köpt grekiskt öl och svägerska gjorde en magisk sallad på fetaost, vattenmelon och jordgubbar. Så gott med det söta, friska och salta ihop.

Brorsan och svägerskan gjorde dessutom goda “biffar” av rödkål. Stekta hela tjocka skivor av kål.

Och jag som bara älskar måltider där det händer saker så som taco, fondue, sukiyaki mm älskar detta sätt att laga och äta. Att grilla tillsammans PÅ bordet.

Om nu sommarkvällen inte är så varm så kan man ju värma sig runt grillen också.

Vilka färger min tallrik bjöd på!

I köket låg några nektariner och blev inte yngre samt att grillen efter middagen var fortfarande perfekt – det blev grillade nektariner med olika sorters julgodis till efterrätt. Jo du läste rätt; julgodis. Efter julboksfotograferingarna så är frysen fylld av knäck, kola, fudge mm. Mums med julgodis mitt i sommaren faktiskt.

Nu är det ladda om för 85-årskalas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.