Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 augusti, 2021

Vi firar världens finaste 85-åriga mamma

Mamma fyller 85 och det ska vi fira! I vår trädgård samlade vi merparten av vår familj, 14 av 18. Jag och mina tre bröder skapade en trevlig och ostressad dag. Viktigt att få tid med mamma, jag har skrivit mer HÄR.

När vi började planera för detta kalas, som skulle bli vår present till mamma, insåg vi att förberedelsetiden var det svårast. Alla skulle komma från olika håll, vara på resande fot mer eller mindre så här var planering A och O.

Fokus på att umgås, ha tid för varann och kunna ha långa samtal. Mindre tid på att laga mat och fixa alltså. Det gav att vi köpte smörgåstårta och prinsesstårta från butiken. Ingen blev fast vid grill eller spis.

Lyxig och matig. Och med flaggor blir det extra kalasigt. Inser att det är bara vid födelsedagar och midsommar mina träflaggor kommer fram.

Drycken föreslog jag att alla syskon skulle ta med sig en välfkyld flaska Rotari. Och sedan hade vi den lokalinköpta kullamusten också.

Efterlängtat kusinhäng.

Så klart flaggspelen var med. Bara att hänga upp precis överallt och vips har jag gjort ett kalas.

Snyggaste, piggaste och mest spännande 85-åringen i bygden!

En riktig cool katt!

Jag hade dukat vid bordet men solen hamnade precis där och var för stark så det blev en picknick i skuggan på berget istället.

Kanske att det blev ännu mysigare faktiskt. Som sagt – det skulle vara ett avslappnat och en kul dag och att sitta lite överallt är ju kuligast!

Efter den matiga smörgåstårtan var ingen direkt sugen eller hungrig på prinsesstårta så en promenad till stranden skulle få fart på oss tänkte jag.

Det blev inte bara promenad – det blev bad. Brorsorna, brorsöner, brorsdotter, svägerska och jag slängde oss i. De som inte hade haft vett att ta med sig badkläder badade i kallingar. Går ju bra det med.

Nedsvalkade och med mer energi promenerade vi hem igen.

På tork som på ett landställe typ.

“Grattis kära mamma” följt av sång och hurra.

Sen ville alla ha tårta. Två tårtor slukades på nolltid.

Och nu ville vi sitta vid bordet.

Kära mamma! Så glad över att jag fick fira dig på allra bästa sätt. Det blev en dag vi alltid kommer att minnas med stora leenden. GRATTIS!!!

Nu drar vår sommarresa vidare österut – mot Gotland. En sista vecka att njuta av lata dagar. Återkommer alltså från ön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.