Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 april, 2017

En ovanligt trevlig, vanlig födelsedag

Ännu ett år läggs på min ålder. Och ännu en fantastisk dag läggs i minnesbanken.

Ska erkänna att jag inte brytt mig alls om min födelsedag i år. Det känns lite som en paus-födelsedag att fylla 43. Inget hallabalo direkt och på en tisdag dessutom. Bättre då att ta det lugnt och bara ha det gött.

Vaknar först av alla, som sig bör på födelsedagar, och hör efter långt tag de två stora väcka maken med “ska vi inte gå upp å fixa snart???”. De tassar ner medan den lille ligger tätt, tätt mot mig.

Han vaknar efter ett tag och slår armarna om mig och säger “jag älskar dej”. Bästa sättet att vakna samtidigt att jag nu blev medveten om hur tiden går så fort. Bara för någon vecka sedan kunde han inte säga älskar utan sa äckar. Jag tänker alltså mer på hans tid, framfart, utveckling än min egna födelsedag och tid som kan kännas gå i snigelfart jämförsvis. Ett litet hugg av sentimentalitet och nostalgi far över mig. Men det går snabbt över när “Ja må hon leva” skriks ända från nedervåningen och en liten trupp kommer upp för trappan med tända ljus.

Presenter och frukost med bara mina favoriter serverades på nedervåningen.

Sedan förlöpte en arbetsdag i all hast varvat med tårtbakning. Vips så var det hämtning på skola och förskola. Plingplong på dörren och där kom maken med mina föräldrar.

Hade inte köpt några blommor så mina ballonger från tidigare projekt fick vara bukett och det gav mig idé till några dukningsidéer.

Gjorde namnlappar i all hast och visste inte hur jag tänkte använda dem…

Så här blev det. Tejpade fast snöret på baksidan för att få det rakt.

Ballongtemat fortsatte sedan på efterrätten…

Heliumballongen från vårt Nordinary-event är rätt säckig och det blir inte bättre av att lillkillen går hårt fram med den som boxboll.

Rosébubbel som köptes för 7 år sedan. Dax nu. Blev en j**la smäll, ha ha ha!

Jag var ju inte helt säker på vad jag ville äta till middag, nu när jag kunde få önska vad som helst – så det blev plockmat med några favoriter. Sådan lyx att ha en make som är världsbäst på matlagning. Kallar honom för en matjukebox för han kan plocka fram allt.

Tack till er för alla smarriga förslag på födelsedagsmiddag. Tar allihop och lägger i min önskelista för det var ju grymma förslag. Kanske ska sammanställa lista för alla?

Det blev vit sparris med hans egna hollandaiesås å kallrökt lax, stekt grön sparris med kallrökt skinka, löjrom med tillbehör, stekta bläckfiskringar, ostbricka, grönsaker, deli-korvar, räkröra. Ja, bara massa smarr.

Jag verkligen älskar att bygga upp bufféer. Det ser alltid så gott ut och jag gillar att gästerna får aktiveras och röra på sig. Blir härlig dynamik runt bordet.

Dessa två! Det skiljer 74 år mellan dem men till sinnet är de lika gamla/unga och busiga. Underbara mamma, underbara dotter!

Liten busig.

Sedan blev det då så klart tårta. Min barnsligaste, godaste kalastårta som jag ätit på alla mina kalas som barn.

Och här blev det ballonger igen. Har fastnat för ballonger, helt klart!

Från att inte ha tänkt fira överhuvudtaget blev det ju ett helt galet perfekt firande. Och det känns fantastiskt att bli äldre. Det verkar ju bli bättre och bättre det här med livet.

Comments (3)

 • Tack för en härlig, livsbejakande och personlig (men inte privat) inblick – med fina fotografier – i ditt födelsedagsfirande tillsammans med familj och föräldrar!

  För varje år som går har man ju egentligen allt större – och inte mindre – anledning att fira sin födelsedag.

  Att glädja sig över det tilltagande antalet upplevelser och erfarenheter som man skapar och delar tillsammans med familj, släkt, vänner och kollegor.

  Allt ifrån fina och hjärteknipande stunder, tillfällen med oro och sorg till skrattretande och dråpliga eskapader i familjelivet. Stunder av levande och liv helt enkelt!

  Stort grattis på födelsedagen!

  Jag hoppas också att du fortsätter med att förgylla mitt och andra läsares vardagslag med dina texter och fotografier.

 • Underbart inlägg!! Och så himla snygg var du dessutom i den fina gula klänningen! Fortsätt vara en fanatisk inspiration och fyll 25/4 med härligheter- det hade din födelsedagstvilling gillat 😉 kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.