Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 november, 2021

Cyklamen & andningspaus

Hej i fredagen. Nu är det sen eftermiddag och jag summerar veckan som gått med ett “jösses, har redan en hel arbetsvecka gått?”. Jag hänger inte riktigt med nu för allt går så in i bängen fort.

Jag var på höstlovet i Berlin med familjen och jag har ju inte ens hunnit lägga upp därifrån. Jag är så vansinnigt glad över alla möjligheter, uppdrag och jobb jag nu har och gör mitt bästa för att hinna med alla som kontaktar mig. Det är inte det lättaste ska jag säga. Telefon, mess, mejl, messenger, dm, pm, instagram, Facebook, kommentarer – det är så många ställen jag får kontakt och förfrågningar och jag vet att jag missar många. Inte min mening men det är svårt att veta var jag ska vara.

Nu blev det bloggen som fick pausa. Mest för att när jag väl sätter mig med bloggen brinner mina fingrar av skrivarlust och glädje. Jag kan verkligen älska hur jag här får skriva av mig och blomma ut i text tillskillnad från alla andra plattformar. Så jag vet att jag skulle fastna och mina kunder undra var deras material och beställning var nånstans.

Jag har erfarenhet av utmattning och jag kände nu i veckan signaler på detta när marken började gunga och huvudet värkte på ställen där det inte brukar värka. Så i onsdags gick jag och la mig kl 21. Det behövde jag och kroppen kan jag säga. Det gäller att lyssna på kroppen. Ingen blir glad av en trasig Helena.

Cyklamen – en nyfunnen klassiker

Nog om detta, en svag men ändå viktig ursäkt för min frånvaro här. Nu till något riktigt kul: jag har fallit för cyklamen! Denna krukväxt som dyker upp i sluta av hösten och trillar över till att ibland få bli en julblomma. Jag har inte allt gillat den – tyckt den varit tråkig på gränsen till töntig. Men nu stod jag vid den djupaste röda varianten och den ropade på mig. Jo, jag kunde höra den.

Så fantastiskt vacker med sina nästan orkidéliknande blommor. Och den där röda färgen!!! Wow så fin. De finns ju i hela skalan från vit till djupröd via rosa. Alla andra är fortfarande inte min grej men den röda – den är min nya vän.

Och som du vet så smyger jag in julen via novent, läs HÄR, och denna fina söta cyklamen passar ju då alldeles perfekt tycker jag.

Nu ska jag ta fredag! Det blir plockmiddag och fortsättning på vårt Harry Potter-maraton. Minsta möjliga ansträngning alltså. Önskar dig en fin fredag och fortsatt helg.

Comments (1)

  • Oj, ta det piano nu. Förstår att alla vill ha en bit av dig. Du är ju suverän på alla sätt. Men….sovra ordentligt. Din hälsa går först.
    (Been there, så jag önskar dig hälsa.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.