Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 december, 2021

Frostad frukt, nejlikeapelsiner, popcorngirlanger. Jul från köket

Frostad frukt, nejlikeapelsiner, popcorngirlanger är bra exempel på juldekorationer du kan skapa av det du har i köket. Och kanske det är bland de vackraste faktiskt?

Inget av dessa tre jag visar här är något nytt under solen, tvärt om. Känns som om dessa är bland de allra första pynten faktiskt. När man just fick använda det som redan fanns hemma och något så modernt som pysselbutik var ännu inte påfundet.

Om man ska ha en adventfika, glöggmingel eller julfirande och önskar ha vackra dekorationer som håller och sprider vacker stämning är dessa mycket bra förslag.

Frostad frukt

Jag kan tycka att frostad blandad frukt på ett fat verkligen osar en Fanny-och-Alexander-jul. Så där tidigt 1900-tal och barnen hade sammetsklänning eller sjömanskostym. Där borden dignade av allt gott för julen. Något så exotiskt som frukt från fjärran länder fick vara stoltheten på bordet. Jag har en steg-för-steg-beskrivning på hur du gör HÄR.

Popcorngirlanger

Detta är en av de där sakerna som plockats upp från amerikanska filmer, eller hur? Landet popcorn kommer från så så klart blev de vita puffarna trädda på tråd som snöiga girlanger. Med synål och vit tråd är det bara att trä popcorn för popcorn så långt man pallar. Första gången jag skulle göra dem med barnen var de pepp de första 15 minutrarna. “Nu kan du göra resten mamma” tyckte de. Du kan se min godisgran HÄR där popcorngirlangerna var med.

Nejlikeapelsiner

Detta tror jag är det julpynt jag verkligen gav mig hän åt när jag flyttade hemifrån. Visst är det ett sådant där pyssel man gör när man liksom själv bor, har egen hem att pynt. Trycka ner nejlikor i rader eller mönster samtidigt som doften av total jul sprider sig. Magisk doft måste jag säga.

Är du redo för nästa steg tar du zestjärnet och den lilla kroken på baksidan som finns där på järnet och drar linjer över apelsinen. Lämnar efter sig vita diken som vackra linjer.

Jag hoppas du blev inspirerad till att pynta för julen med saker från köket. Önskar dig en fin torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.