Följ mig:
Jul Julpyssel

Ett tåg under min julgran

22 december, 2021

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Du kanske också har sett att man kan köpa specifika tåg på rund räls att ha runt granen? Jag tänkte ju då – sån kan jag göra själv! ”Oj mamma, det där tåget var längesen vi lekte med” sa sonen. Den som spar hon har!

Leksaker som varit högt älskade börjar kännas barnsliga och hamnar i lådor i garderoberna. Barnasinnet ska sent lämna denna kropp Underbart – nu har jag fått mig en Polarexpress jag med! När barnen slutat leka med sitt tåg tar mamman över.

det liksom högg till i mig när jag hörde tågets tuffande. Ett ljud jag höre dagligen förr men det är många år sedan. Jösses vad tiden går fort insåg jag.

Men nu fick det alltså komma till liv igen. Barnen blev riktigt förtjusta. Inte så de ville leka men jag tror deras minnen kom till liv igen. Bar det är värt mycket.

Så om du har barn som leker eller lekt med tåg Och har räls kvar hemma – gör ett tåg runt granen och strunta i att köpa de där nya.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Ida 25 december, 2021 at 19:06

  Va roligt att ta fram barnens tåg. Så snart istället för att köpa ett nytt. Vart kommer de fina ljusen ifrån. Ser ju ut som mindre varianter av den stora stjärnlampan i hallen. god fortsättning!

  • Svara Helena Lyth 30 december, 2021 at 13:19

   Hej – visst blev det bra. Så glad över att barnenes gamla tåg fick se ljuset igen.

   Och apropå ljus – jag köpte ljusslingan i Berlin och det är från varumärket Herrnhuter: https://www.herrnhuter-sterne.de/en/

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close