Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 november, 2019

Julen 2019 på Svenskt tenn tog mig med storm

Igår var det frukost och förhandsvisning på Svenskt tenn för julen 2019. Som den julälskande toka jag är och även som stort Svenskt tenn-fan var det ju som en liten julafton att få kika in i butiken före alla andra.

Denna jul är det flertalet nyheter och samarbeten. Två stycken stod ut och känns verkligen så rätt. Här står Svenskt tenns marknadschef  och kreativt ansvarige Thommy Bindefeld mellan engelska designern Sam Wilde och kreatören, illustratören Maja Sten som just är de där två bakom de fina samarbetena.

Maja Sten har gjort vackra hängen och som kan bli till en mobil. Så kul och inspirerande att få höra hur hennes kreativa process sett ut och hur arbetet tagit fram.

Ja, nu är inte detta den bästa bilden kanske men ni kan nog ana hur otroligt vacker den här mobilen är. Så fin!

Sam Wilde hade tagit sig an en julig tolkning av Josef Franks typiska formspråk med exotiska frukter. Fantastiskt jultyg hade han skapat, väldigt vacker toppstjärna samt flertalet målade glaskulor som vackra julkulor.

Pressbild Svenskt tenn

Som karameller att dekorera granen med. Så enastående vackert och så Svenskt-tennigt fast 2019.

Utställningsrummet var som en enda stor julkula så vill du komma i julstämning är det bara att kliva in här tycker jag!

Svenskt tenn har hållbarhet som ett av sina ledord och förespråkar att det ska vara sällanköp men med kvalitet som håller länge. Det är ju svårt i jultid då mycket av pyntet är något som man inte använder så mycket, bara nån vecka per år men det ska hålla år från år. Och sedan plockar de gärna upp gamla designer för att producera på nytt. Ta vara på den skatt som finns i arkiven. Som denna lampett. Dra mig baklänges så fin!

Något jag blev lite förtjust i var de här måttsydda dukarna som liksom veckas runt kanten. Var inte det lite läckert? Nu är det här ju utställningsbord men ändå. Gillar det.

Något annat jag gillade och blev så inspirerad av är de blomster- och växtarrangemang som hängde ovanför borden.

Stora barrgrenar i snören svävar i luften med äkta varvat med konstgjorda blommor där i. Och lite julfrukter också.

Väldigt kreativt, lekfullt och färgglatt. Jag gilla verkligen idéen på att blanda äkta och konstgjort och gjort så sedan tre år själv. Ja, jag erkänner – jag har inte äkta amaryllis i alla vaser. Det går ju bara inte! Sjukt dyrt och de vet man ju inte hur länge de håller så för att vara säker att ha vackra buketter på julafton har jag blandat upp med konstgjorda. De är ju så naturtrogna så ingen märker något, ha ha. Men plastgran – där drar jag gränsen. Där måste jag ha äkta!

Och apropå färgglad så var det ett av årets mål med utställt ingenoch kollektionen för julen. Vi lever i en tid med mycket oro i världen. Det gör att vi har behov och önskan om att få omge oss av färg, glädje och positivitet. Det har de verkligen lyckats förmedla i år! Här är det en glad jul.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.