Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 januari, 2022

Vinterutflykt vi Judarnsjön

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Efter en lång tid med pandemi har vi lärt oss att umgås ute och verkligen gillat det. Som om “tack vare” pandemin uppskattade vi naturen så mycket mer. När läget blev bättre och restritktionerna släppte där i september så tror jag vi var många som blev glada och ändå ville ha kvar vårt nyfunna “utomhus”. Den intensiva höst vi hade gjorde att vi inte umgicks så mycket med folk överhuvudtaget och utomhushärligheten föll liksom lite i glömska. Men nu så är det lite läge att dra fram kunskaperna igen.

Vi verkligen rått bot på höstens frånvaro och jullovet har varit en strid ström av träffar utomhus. Med picknick/grill/matsäck/fika.

Jag gjorde förra året en helt galet lång lista på mina bästa tips för träffar och måltider utomhus. Jag inspirerade mig själv med den nu faktiskt. Kolla in den HÄR.

Våran lilla sjö, Judarnsjön är grund och bottenfryser väldans snabbt. Den går under kommunens (eller nån annan typ stadsdelskontoret, kan inte sånt) ansvar så den plogas för skridskor regelbundet. Så mysigt. Men vi hade inte med oss skridskor. Tvärt om faktiskt. Vi hade ved för att elda!

Så mysigt med dessa ordnade grillplatser för man kommer ju alltid i samtal med alla de som också är där. Man får samsas.

Ännu en dag ute och jag kan liksom dämpa mitt dåliga samvete för den skärmtid som detta lov också bjudit på. Åh, denna balans mammahjärtat måste jobba med.

Våra vänner hade med sig kaffe och jag fick drick ur den vackraste kåsa jag sett. Godaste kaffet på länge så klart!

Nu är det sista dagarna innan lovet är slut. Av någon outgrundlig anledning började möblera om hemma. Så från ett julrensat och luftigt hem är det nu kaos. Typiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.