Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 december, 2018

Hållbara julkalendern lucka 9: Satellitlampan kan bli din!

Välkomna till lucka nr 9 i den Hållbara Julkalendern som jag har äran att få vara värdinna för idag.

Vad är då denna kalender? Jo vi är 12 kreativa, inspirerande influencer-kollegor (se hela listan längst ner här i inlägget) som auktionerar ut saker på Tradera varje dag nu fram till jul till förmån för Naturskyddsföreningen som får oavkortat hela vinsten. Fina vackra ting som älskats av oss men nu kan få ett bättre liv hos någon annan.

I dagens lucka hos mig hittar du en vacker lampa som jag först har trånat efter, sedan lyckligt köpt för att sen älskat i mina hem. Dvs mina tidigare hem som var lägenheter inne i stan med riktigt bra takhöjd.

Denna Satellitlampa är jag så otroligt förtjust i och fortfarande älskar men när den har legat i källarförrådet i över 5,5 år, och vi kommer tyvärr inte helt plötsligt få 1 meter högre i tak i vårt funkishus, har jag insett att den måste få flytta till annat hem och få lysa med den kraft den kan.

I de cylinderformade socklarna längst ut på pinnarna sätter du glödlampor så effekten blir att det är bollar på varje pinne – metallbollar och glödlampskulor så att säga.

Blir du sugen på att bli nästa ägare av den? Gå då genast in på Tradera för att se min annons HÄR och lägga bud.

Så kul om lampan får ett nytt liv någonstans och att det kommer in pengar till Naturskyddsföreningen. Och du får hålla utkik vidare bland oss deltagare för det kommer mera. Redan imorgon får du öppna en lucka hos Anna María/Dnilva som jag vet har något vackert som väntar!

När jag och Maria/Husligheter var på Morris-utställningen i höstas pratade vi om julkalendrar som brukar finnas på bloggar och hur det idag känts som det inte rimmar så väl med behovet av hållbarhet. Maria hade funderat på en ny variant och jag var inte sen på att haka på och vi bollade idéer. Underbara Maria har nu rott hela detta skepp i hamn tillsammans med Tradera och det känns så fint att få vara en del av detta och se många fina saker kunna få nya hem och förlängda liv. Hoppas exakt det för min älskade Satellitlampa.

Deltagare hållbara julkalendern 2018

1 dec Husligheter
2 dec Emma Sundh
3 dec Studioelwa
4 dec Malin Persson
5 dec Mokkasin
6 dec Fair living
7 dec Living by W
8 dec Volang
9 dec Helena Lyth
10 dec Dnilva
11 dec Whatdecoratesmyday
12 dec Hemmafixbloggen
13 dec  Studioelwa
14 dec Malin Persson
15 dec Emma Sundh
16 dec Living by W
17 dec Mokkasin
18 dec Whatdecoratesmyday
19 dec Volang
20 dec Dnilva
21 dec Fair living
22 dec Helena Lyth
23 dec Hemmafixbloggen
24 dec Husligheter

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.