Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 februari, 2022

Jag svarar på era frågor

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Jag får inte jättemånga frågor men det är några som återkommer och jag försöker svara när de dyker upp men tänkte att det kanske är kul för fler att ta del av både svar och själva frågan. Så här kommer de:

Vad är det för väggfärg i matsalen?
Det roliga här är att jag hela tiden sagt Skuggrön men den verkar inte finnas längre, eller så har jag tagit miste. Då tog jag kontakt med Alcro faktiskt för att få råd och tog fram min snurra av Alcrofärger och den färg som då är närmast är Såpa. Vi målade om utan att jag skrev ner färgen. Det är ju typ straffbart i bloggvärlden att göra så. Så jag startar detta svarsinlägg med ett oklart svar. Bra va?

Vad är det för växt du gjort växtgardinen av?
Det är en porslinsblomma som bara var 30 cm när jag köpte den.

Vad är det för väggfärg i ditt arbetsrum?
Färgen heter Blåstång och är från Alcro

Vad är det för för färg på kaklet i badrummet?
Den heter Palm Green och är från Byggfabriken

Vad är det för tapet i hallen?
Den heter Grön skog och är från Rusta. Osäker på om den finns kvar i sortimentet dock.

Tål verkligen marmorbänkar slitage?
Ja men verkligen! Min favoritbänk är den på Operakällarens bakficka och den har varit med om allt en marmorbänk nog kan vara med om och den är så vacker. Jag önskar att vår slits och används så den blir så.

Fruktkorgen i köket – var kan man köpa den?
Jag köpte den på Cordon bleu får många år sedan. Vet inte om de har den kvar.

Var kommer vinglashängaren ifrån?
Den har jag köpt på Kitchenlab men det finns en massa butiker och företag som säljer liknande.

Var har du köpt vinkylen?
Det var på en utförsäljning under pandemins första slag en restauranggrossist sålde ut en massa varor. Denna är från märket Adexa

Var kommer köksbordet ifrån?
Det köpte jag på Blocket. Det är ett sk indiskt cateringbord och det var ett företag som importerade möbler från Indien. Man ser att det är ett ihopplock av delar. Ena sidan ser att ha varit en vägbom tex.

Var kommer lampan i vardagsrummet från?
Den heter 265 Wall och är från Flos

Ja, som du märker är det uteslutande frågor om huset. Är det någon annan fråga som du funderar på, om huset eller om mig, det jag gör eller jobbar med får du gärna ställa den. Blir så glad av kommentarer och frågor!

Comments (5)

    • Oj, intressant fråga Erica. När barnen var mindre hade vi barnvakt som var med barnen i källaren när vi hade gäster hemma på “vår” måltid. När vi åkte vidare var det fritt fram för dem. Nu när de är äldre klarar de sig själva. Men jag vet några som haft gemensam barnvakt som du nämner. Några barn som sover över hos sina kompisar. Hoppas det gav ett svar.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.