Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 april, 2022

Gör ett påskris med påskfjädrar av plastpåsar

Att göra påskfjädrar av sånt du redan har hemma är nu mer en självklarhet känns det som. Så intressant att se hur vanliga fågelfjädrar börjar försvinna mer och mer. Nu finns det påskfjädrar som samlats ihop, att de då alltså lossnat från hönor och med det är vänliga. De är inte så lätta att finna och då är det ju kanske enklare att göra några egna färgglada dekorationer för påskriset.

Som vippor av gamla plastpåsar tex!

Jag gjorde sådana vippor till Nyhetsmorgon förra året, se inslaget HÄR, men de landade inte på bloggen då. Men bättre sent än aldrig kan man väl säga då.

Gör ett påskris med påskfjädrar av plastpåsar

Du kanske har ett gäng plastpåsar hemma som är helt eller delvis i glada färger? Klipp till flertalet kvadrater, ca 15 X 15 cm. Nyp till på mitten och forma en liten spetsig vippa.

Vira en bit ståltråd/najtråd runt spetsen och vira sedan fast på ditt påskris. Klart!

Det som är så himla bra med dessa vippor är att de står emot regn så om du har ett träd eller buske utanför ditt hem eller balkong kan du skapa ett påskris där. Också ett mycket trevligt tecken på att “här firas det påsk och påskkärringar är välkomna”!

Jag hade tur att hitta flera färgglada påsar i källaren. Den där röda vet jag inte var den kommer ifrån, helt utan varumärke men de gjorde verkligen susen för riset.

Vill du ha tips på fler “fjädrar”? Kolla då in dessa:
Tyllvippor
Piprensspiraler
Sätt rosett
Färgade korn
Pappersfjädrar

Nu hoppas jag bara att påskriset hinner slå ut till påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.