Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 mars, 2021

Årets påskris med “fjädrar” av piprensare

Vad sägs om att göra fjädrar av piprensare? Och då alltså inte i form av en fågelfjäder utan en spiralfjäder. Det var en följare på mitt instagram som skrev en kommentar om att det ju blev en ordvits med fjäder. Hur skoj??!! Helt fantastiskt ju. Och så sant.

Jo så här ser just nu vår matsal ut. Ett stort ris av äppelkvistar som jag kapat (då trädet nu ska beskäras har jag fått höra) och sedan klädde jag och dottern riset med en massa härliga ting. Ett ris som ska vara färgglatt, påskglatt och glatt bara rätt och slätt.

Tygremsor knutna runt grenar (har knutit rosetter tidigare HÄR och HÄR), limmat små färgglada bollar på grenarna, färgglada hängen och sedan då snurriga fjädrar av piprensare. Inte många olika saker egentligen, bara fler av några få sorter om du förstår vad jag menar. Då blir det maffigt. Och sedan hålla sig till några få färger. I detta fall gult, rosa, lila och ljusblått.

Gör “fjädrar” av piprensare

Snurra en piprensare runt en pensel eller penna nästan hela vägen. Dra försiktigt av utan att dra ut den lilla snudderutten. Dra sedan ut piprensaren så det blir en lång snurrig pinne. Med den ickesnurrade delen viras den fast runt en gren.

Knanske man kan ha några i håret också? Skulle väl pigga upp i påsk?

Visst behöver man lite färg? Det är helt klart nu vi öppnar upp, ljusare färger släpps fram och energin kommer åter. Så härligt.

Är så glad i det påskris vi skapade. Något helt annat än det vi brukar ha men ändå ett påskris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.