Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juli, 2015

Plocka fläder med barnen i sommarkvällen

Att få gå på en kvällspromenad och plocka fläder, endast iförd shorts och t-shirt, när barnen studsar av sommarledighet, när dygnet har fler timmar än vanligt och när känslan av att sommaren aldrig kommer ta slut – då är jag som lyckligast. I går var en sådan kväll.

Hela grannskapet doftar nu fläder så att försöka värja sig går inte. Klasarna ropar på oss, så då gick vi ut med korg å sax för att jaga fina fläderblommor och plocka fläder. Här ska det kokas flädersaft.

Det tillhör inte vanligheterna att vi tar oss iväg efter maten. Då är det avrundning av dagen som gäller. Läggningsprocedur av tre barn tar sin lilla tid. Men nu har barnen sommarlov och de vanliga tiderna kommer ställas på ända. Längre kvällar och senare mornar. Inte dem emot.

Vet inte varför men sonen ville absolut ha boxhandskarna på sig när vi skulle gå. “Ja, så jag kan boxa ner blommorna!” Så klart!

Men det blev en smultronpaus innan vi ens hunnit knipsa en första fläderklase. Härligt med naturäventyr även i Stockholmförorter.

Men sen så fann vi vårt byte.

Bara att få använda vuxensaxen var ett äventyr i sig. Här behövs inga Gröna Lund för att göra barnen glada…

plocka fläder

Sen så gick vi hem med vårt byte. Gick långsamt och njöt av den varma, vackra kvällen.

Tog en vända förbi mina föräldrar som bor i samma område. De bor i min mammas barndomshem, tillika mitt barndomshem, så vi är verkligen rotade här. I mammas trädgård finns de vackraste pionerna. De planterade min morfar FÖR 70 SEDAN! De har blommat varje sommar under hela min barndom och jag har alltid fascinerats av den enorma storleken. Det är från denna rabatt jag frusit in

Kvällsljuset! Så magiskt vackert. Är så glad att vi tog oss ut.

Sen så skulle jag hem å koka flädersaft. Men tji! Hade missat citronsyran så klasarna lades i plastpåse och frysen. Det blir ett kok i kväll istället.

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.