Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 april, 2022

Affordable Art i Nacka & drinks på Strandvägen

I lördags hade jag samt träff med mina kära vänner för att gå på Affordable Art som besökte Nackamässan. Och för att ta oss dit så valde vi färjan från Nybroviken. Att liksom även låta transporten bli ett event.

När vi planerade vår dag var tidigare i veckan och då var det varma temperaturer men när väl lördagen kom var det ju snö i luften och kraftig vind. Innan vi klev på båten köpte vi stora varma koppar te för att värma både hand och kropp.

Så härligt att ta sjövägen.

Väl framme i hamn var det många trappsteg upp. Värsta step-up-passet!

Affordable Art – vad är det? Jo det är en konstutställning som nästan är som en mässa mer där all konst är till salu. Och det dyraste verket ska vara 70 000 kronor. Det kanske är affordable för någon men inte mig…

Väl inne var kylan därute som bortblåst och jättevarmt. Mycket folk, många montrar, långa korridorer. Och massa massa konst.

Av väldigt skiftande slag. Innan vi gick in pratade vi om vad vi själva kunde önska för konst.

Om jag sk vara ärlig så var det inte mycket som föll mig i smaken. Inte för att jag är konstnär men det var väldigt mycket som ställdes ut som det inte lagts så mycket tid på. Eller tanke. Jag önskar se på en tavla, ett verk, en kultur och se något mer än bara själva bilden. Gärna en historia Elle detaljer som kan upptäckas vid varje titt.

Kanske inte så konstigt att jag gillade de verka som var lite pysslade. Här är det verkligen nedlagd tid.

En konstnärerna jag läst om tidigare och jag gillar massor är Estelle Graf. Hon målar poetiska bilder från Stockholms restaurangvärld och i dessa miljöer placeras figurer. Och dessa är alltid djur. Jag bara älskar det.

Hon gör stora tavlor och till min glädje hade hon några mindre, som smågodis, som jag hade råd med. Denna med Grisen och Grodan som går på dejt på Teatergrillen blev jag helt kär i. Så glad i mitt kap.

Sedan tog vi färjan tillbaka till Nybroviken där vi gick över Strandvägen till Milles för en After Art-drink.

Sedan släppte jag mina vänner för deras vidare resa i Kulturnatten som var denna lördag. Jag hade en soffa med barn att hänga med. Maken bortrest så alla barn hade jag helt fullt för mig själv. Mys!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.