Följ mig:
Min dag Värmland

Frukostmys, Sunne & stugmiddag

6 januari, 2023

När vi gick och la oss var det 7 grader varmt i vår lilla stuga jag och maken fått. Barnen sov i huvudhuset ihop med alla andra barn och där var det full värme. Jag måste erkänna att det var väldigt mysigt att somna under massa bolster, ikläd flanellpyjamas och raggsockor, mössa på huvudet och tätt nära min varme karl. Under natten åkte mössa och lager av för att vakna till en varm och vänlig stuga.

Utanför fönstret var det fin vinter men med hot om storm. Det gällde att klä på sig varmt och ladda för en riktig kall dag.

Fint då att kliva in i storstugan och möta våra vänner. 14 pers i åldrarna 1 till 53 redo för Värmland.

Alla eldstäder möjliga sattes igång.

Långbordsfrukost.

Efter frukost var det dags att åka till Sunne, närmast liggande stad. Vi var ju i Värmland i somras men till Sunne kom vi inte då som vi hade önskat. Tur att man får fler chanser.

Hälften av gänget hade bokat Selma Spa och vi andra tog en dag på stan.

Jag blev kär i Sunne på en gång. Så fina hus över allt.

Just denna dag var detta fina café stängt. Typiskt.

Selma Lagerlöf – denna fantastiska kvinna vi blev väldigt bekanta med i somras.

Citykonditoriet var öppet och var precis det jag hoppades på. Jag kan verkligen sakna klassiska konditorier för hemma i Stockholm verkar de vara utrotningshotade.

Som jag älskar sådana här diskar med smörgås, kakor, bakverk och bakelser.

Köttbullsmacka med rödbetssallad är en favorit sedan alltid. Finns det måste jag köpa det. Och franska våfflor!!!! Åh det är ett sådant starkt barndomsminne. Jag gick på någon sorts av gymnastik/rytmik som barn och varje gång pappa var med fick jag fika efter och då var det franska våfflor. Denna var den största jag någonsin sett och jag ska erkänna att jag inte pallade hela. Tur jag hade vänner med mig som ville dela.

Vilken fin dag i Sunne vi fick men när vi klev ut var det snöstorm. Skönt att då ta sig hem till stugan och värmen. Värmland bjuder på en massa härligheter.

När vi har rest ihop med våra vänner så har vi ett mycket smidigt system – olika matlag ansvarar för olika kvällar och middagar. Denna kväll var jag och maken lediga och bara njöt av allt.

Rotfruktsgratäng med mycket grädde.

Helstekt entrecote är alldeles perfekt vinterkalla dagar.

Så gott och mysigt.

Och i helt underbart sällskap. Vilken underbar första kväll vi fick allihop.

Sedan var det läggdags och denna gång i en varm och skön stuga. Klockan sattes för att nästa dag skulle det bli skidåkning för hela slanten.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Tina 6 januari, 2023 at 10:35

  Fram för fler klassiska konditorier! 😁 Jag, som är en riktigt tant 👵🏻 på 46 år, tycker att det är en riktig högvinst om de dessutom serverar kaffe i kopp med fat. ☕️

  • Svara Helena Lyth 13 januari, 2023 at 09:13

   Hurra för oss tanter, innan 50! 😉 Det där lilla ljudet, när koppen ställs ner på fatet – det är ljuvligt det!

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close