Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 februari, 2022

En intensiv ovanlig dag på stan i Design Week

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Denna vecka är det Stockholm Design Week och jag har fått många inbjudningar till olika event och visningar. Med lite av det jag skrev om igår så har jag valt att inte gå på så många saker. Jag är liksom inte helt i form för att vara fullt ut social. Jag fick en ifrågasättande fråga på Instagram då hen tyckte att jag minsann varit social. Jo men tar inte bort min känsla av att inte klara av det. Jag har varit på möten och events men för det har jag inte känt mig helt bekväm. Bara för att man möter människor betyder väl inte det att man gör det enkelt?

Men nu var jag då som sagt i stan för att gå på några event och framförallt göra några ärenden jag dragit mig för. Du vet de där butikerna man måste till för att köpa och komplettera till det man behöver. Såsom ploppar till gardinskenor, ett stormglas en ljusstake mm. Saker som varit på min to-do i månader.

Dagen började på finsk mark. Jo, lite så är det när man kliver in på det finska residenset. Uppvisande av legitimation gjorde att det nästan kändes som att resa med pass, ha ha.

Det var en utställning Fintastic, flera olika finska designers ställde ut tillsammans. var mycket effektfullt med miljöer från 1740-talet med helt ny design i samma rum. Och det var otroligt hur väl de passade ihop när man ser att färgskalan både var på de gamla väggarna och gardiner som på de nya tingen.

För att smälta in i miljön så hade jag på mig mina finaska byxor. Dvs mina röda Marimekkobyxor. Jag kan säga att utställarna blev väldigt glada.

Bänken med tyg av Johanna Gullichsen gjorde mig alldeles glad. Vackert rutmönster och härlig gul färg.

Innan nästa event hade jag då ärenden. Först ut var fantastiska Mässingmäster som har allt inom lampor och lyktor. Jag har en ljusstake som ska ha glas runt sig men det saknas så här fick jag komplettera.

Detta är en sådan där butik som har allt. Och man vill ha allt. Men jag höll mig till mitt stormgals.

Ett stenkast bort ligger den häftiga konceptbutiken Häxoteket. De säljer då så klart produkter från Häxan – du vet puts- och städmedel men även allt annat inom häxkonsten.

Så här blandas putsmedel med kristaller och något så coolt som en…

livs levande häxa. Eller nja jag vet inte om hon räknar sig som häxa men hon (du skymtar henne bakom skynket) läser tarotkort åt dig. Det vill jag testa!

Vidare på min turné. Våra gardiner i sovrummet hänger på en skena. Vi har använt de krokar som fanns från förra ägaren och när jag adderade på en till gardin och då köpte ytterligare krokar så var det så uppenbart att de gamla var onödigt tröga och gnissliga. Köpa nya och byta ut då hos Tygverket.

Som en godisbutik för vuxna med kärlek för det kreativa.

Sen vidare till fler utställningar och visningar. gav mig en skön luftning med promenad längs med Skeppsbron. Alltid så vackert här oavsett väder men så klart extra härligt med strålande sol.

Det är verkligen alltid så mysigt att stanna till här vid Strömmen och titta på de fina fåglarna som vinterpausar här. Men var är den lille vita ankan. Om du är lika gammal som jag eller äldre kanske du minns att det varje vinter var EN ensam vit anka bland fåglarna. Eller var det en vit and? Oklart men gullig var de.

Jag avslutade med att besöka Sibyllans. Så fanastiskt med de här butikerna som inte får fnatt och ändrar sin inredning vart annat år utan håller fast. Så få av dessa som är kvar. Men här insuper jag både miljön, stämningen och den fantastiska doften av kaffe och te.

Med 11 229 steg tagna på Stockholms gator vara inte bara färdig för dagen utan också helt färdig i kroppen. Väl hemma igen var jag helt slut som artist. Jag skulle fixa middag till familjen och varken min inspiration eller mage orkade jag med några svåra saker.

Det fick bli korv i ugn med ris i riskokaren. Inga protester leverades runt matbordet så det gick hem. Sen var det nästan god natt.

Efter så lång tid av ganska få intryck ändå på så kort tid nu märker jag hur jag snabbt blir trött. Nu ska jag ju då säga att jag inte vet vad som är en effekt av frånvaro pga Corona eller om det faktiskt bara är så att jag blivit 2 år äldre. Tåls att tänkas på…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.