Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juni, 2022

Jag har gjort en egen färgpalett till dig – Helenas funkisfärger!

Reklam för Familjetapeter

När jag fick frågan från Familjetapeter om att skapa en egen palett med färger var det lätt att inspireras av mitt funkishus. Hela paletten ser du HÄR.

Ja, jag verkligen är en sann funkisfantast, det sitter nog i mitt DNA. Jag är uppvuxen i ett k-märkt funkishus som min morfar var med och byggde så det var min mammas barndomshem det med och nu bor jag i ett eget ihop med man och tre barn och två katter. Jag omringas dagligen av färger och de ger så mycket energi till livet här.

Några av färgerna jag har skapat för min färgpalett är från husets födelse 1940 – de färger som liksom sitter i väggarna. Jag har gått med färgkartor och matchat trät vid fönstren och kollat klinkers i hallen. Andra färger är sådana jag har adderat på och tyckt rimma med funkishuset 2022.

Med de bilder ovan och några detaljer från funkishuset skapade jag min palett.

Så underbart att se dem så här, på riktigt. Och sedan har Familjetapeter satt in mina färger i miljöbilder vilket gör dem helt levande, se dem HÄR.

Färgen #156 Arbetsro är den färg jag saknat och nu ska måla och precis som den heter är platsen för färgen mitt arbetsrum. Mycket härlig energi som ger värme och ljus, året om.

Och just året om har varit viktigt i mina färger för vad som funkar väl i ljusa juni ska också kännas rätt i mörka december.

Färgen #W157 Matvila i vårt matrum är precis den kulören som är alldeles underbar hela året.

Färgen #159 Sovmorgon har jag tagit fram med min dotter som nu ska göra om sitt rum. Den har jag även med snickerifärg målat om en byrå i. En allroundfärg.

Och det skulle jag också säga att #W158 Skafferi är – kan vara den perfekta väggfärgen där man önskar ljust men inte vitt.

 

Nu målar jag #Arbetsro till mitt arbetsrum

När jag tog fram min färgpalett var det som sagt med färger som redan fanns i huset men även färger jag önskade addera. Och arbetsrummet ville jag ge mer ljus och varm energi. Med målade färgprover att klistra på väggen och testa olika kulörer hittade jag min egna #Arbetsro.

Färgproverna man beställer är målade klisterark som man fäster på väggen och lätt kan flytta. Att testa i olika vinklar.

Klistret är lättfästande så det går att flytta proverna.

Och sen när min färg var vald så var det dags att börja måla.

Hur resultatet blir… det får jag återkomma med.

Kolla in hela min egna färgpalett HÄR och beställ hem prover du med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.