Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 december, 2019

Pyssla med årets gratis julkort

Pyssla med årets gratis julkort är ett samarbete med PostNord

Nu har vi haft mysigaste pysselstugan här hemma. Och det kan du också för du har väl sett årets gratis julkort från PostNord?

Sedan några år har PostNord gratis julkort för oss att få vid utlämningsställen. I år är det designern och formgivaren Lotta Kühlhorn som formgivit tre kort, alla tänkta att sätta till liv.

Skicka julhälsning & bjud på julmys

Du har möjligheten att göra två fina ting: Skicka en önskan om en God Jul till nära och kära samtidigt som du skickar härligt julpyssel! Skicka de vackra korten och sedan kan mottagaren skapa med dem. Nu gick vi dock loss på korten på en gång.

Tre olika kort med tre olika saker att skapa: pepparkakshus, julgran och etiketter till klapparna.

Visst är korten fina? Och visst vill man pyssla loss? Det roliga var att jag behövde inte ens fråga utan barnen satte igång själva. Fina granar klipptes snabbt ut och blev till fin julskog.

Och här ser du också remsan med årets julfrimärken. Som en härlig gran över hela remsan.

Du har god tid på dig att skicka dina julkort för sista dagen att lägga dem på lådan är 16 december. Du kan läsa HÄR all matnyttig information om försändelser i jul. PostNord sätter ut ungefär 2000 röda brevlådor för att ta emot alla våra julhälsningar. Om det är klappar som ska skickas bör du vara ute i god tid.

Tålamodig som få den lille kreatören. De här granarna är verkligen ett perfekt julpyssel även för de små.

Hur har du det med julkorts-skickandet? Jag är lite av en så där vart annat år-skickare. I år är det absolut ett skicka-år.

Pyssla med årets gratis julkort från PostNord

Då det är två av motiven som passar fint ihop så skapade vi ett litet landskap av dem.

Jag skar ut hela fönstret och limmade på smörgåspapper. Inne i huset satte jag 2 batteridrivna värmeljus.

Sockersött snötäcke om man så säger.

På korten finns ytterligare fina illustrationer. Jag klippte ut tomtar och limmade på en triangel som jag vek som ett stöd. För att få paketen att stå limmar jag på en remsa som viks som ett Z.

För att göra julkortshanteringen smidig för dig ger PostNord dig ett julkuvert du lägger dina julkort i som du ska skicka och så kan du lägga hela kuvertet i postlådan. Men missa  som sagt inte datumet 16/12!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.