Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 juni, 2022

En skolavslutning & en middag

Igår var det då skolavslutning på det där sättet som man är van vid. Men efter två års frånvaro är man inte alls van vid det. Skolan hade delat upp det så det var en avslutning tidigt på morgonen för lågstadiet och sedan en lite senare på förmiddagen för mellanstadiet och högstadie.

De barn som var på första sittningen, där var det bara trogna som faktiskt varit med om en skolavslutning med sång i ljushallen, tal av rektor och alla föräldrar som står och gråter. Så himla knasigt, de får nu komma ikapp.

Med tre barn ger det tre klassfikor och jag är (nu var) klassförälder till dotterns klass så där var det givet att jag skulle fixa tårta men i de övriga så räckte jag upp handen frivilligt.

Och det går alldeles utmärkt att ta genvägstårtan ju! Denna gjorde jag på enklast sätt med allt färdigt, som en genvägsvariant av DENNA.

Skolavslutningar ska dofta syren men den är nästan överblommad. Denna tjusing funkade fint.

Och fint var det här med, som i fint sällskap av Bernhard medan jag vispade grädde i ottan.

I denna trappa har jag tagit foto varje skolavslutning. Samma trappa, samma barn men oj vad de väst för varje år. Kul att ha en markör för varje år.

Och detta är samma skola, ljushall och typ av avslutning som jag haft. Men minus prästen Assar som alltid var med och, ja vad sa han? Minns inte men det var väldigt mycket psalmer på den tiden. Nu är det endast en, den blomstertid nu kommer.

Sedan var det avslutningar, kramar och utdelande av kuvert i varje klassrum. Här fick lillkillen ett brev med ord om honom från alla klasskompisar. Så fin idé. Att alla har fått skriva saker om varann de är bra på, något de ger av så att säga. Sonen verkar ha tre saker, för de återkom flera gånger: Bra på fotboll, är bra på matte och är rolig. Det låter som en pangkille detta. Vilket jag ju visste redan.

Kämpa Helena, kämpa!

Och där var de fria! Nu ett långt härligt sommarlov som jag hoppas kunna få ge dem. Ett lov med dagar att minnas och få uppleva.

På kvällen hade vi bjudit över vänner som också bor nära. Vädret var lite osäkert så förrätt fick intas i trädgården men middagen inne. Lika bra att ta det säkra före det osäkra.

En plockbricka av det bättre slaget.

Och här är då den senaste hängmattan. Hoppas den får ett längre liv hos oss än dess föregångare. Går vilt till i gunget.

Vännernas hund blev så klart kompis med vår äldste.

Han älskar alla djur. Alla djur älskar honom.

Ok, inte den snyggaste bilden men låt mig försäkra dig om att det var sjukt gott! Röding med ättiksinlagda kalla sparris, färskpotatis och sandefjordssås.

Dessert blev tårta som fanns kvar, jordgubbar och grädde och sedan…

… min nya grej: att ställa fram min loppisfyndade Twistask fylld med diverse pappersklädda godbitar. Det är alltid så uppskattat.

Idag är det lugn dag. Sätta upp gardinstänger, köpa fotbollsmål till lillkillen och lista ut vad vi ska grilla i kväll. Kanske ska lägga mig i hängmattan och läsa lite också. Är det sommarlovet jag börjar ana…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.