Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 juli, 2022

Slussens pensionat i 3,5 timmar var som en vecka

På vägen från Hammarö, Värmland till vårt mellanstopp i Skåne så tog vi lunch på Slussens pensionat. Maken har lärt känna David Lagerqvist, en tidigare årets kock, som är en av ägarna och ville hälsa på för en lunch. Och vilken fullträff det var, jag älskar att han har så trevliga vänner med så fantastiska arbetsplatser. Alltså WOW!!! Jag kan inte med ord slänga mina kärleksförklaringar till detta ställe mer än att citera min dotter när sista biten av lunchen var uppäten: “Vi bara måste komma tillbaka hit!” Jag instämmer med kraft.

V parkerade bilen nere i en liten hamn och jag undrade om vi verkligen var på rätt ställe. Men efter en promenad över kullen mötte vi det gamla fina pensionatet.

Och det ligger precis vid bryggan och verandan är på pålar i vattnet så mer vid seaside går knappast att få.

Min pappa spenderade alla sina somrar på pensionat som barn och berättat de mest underbara, och trygga, historier så jag har en väldigt romantisk bild av dessa ställen. Och vad jag såg så var detta precis allt jag drömt om och lite mer.

Så otroligt fin läge och så skön stämning.

Vi anlände väldigt sent för en lunch och väldigt tidigt för en lunch så vi fick perfekt plats på verandan med vågskvalp under fötterna.

Vi beställde smårätter för att dela och David presenterade. Mums på alltihop.

Lill killen som älskar allt från havet hade aldrig ätit något godare än de där musslorna.

Salta friska sardiner på rostat bröd med grillad citron. Ibland är det enklaste det allra bästa.

Slarvsylta som fick äldste sonen att göra volter.

Färskpotatis i hollandias. Lita på mig när jag säger att det var magiskt gott.

Slussens pensionat är kanske mest känt för sina konserter. Varje kväll är det livespelning här och vi fick en liten försmak av kvällens spelning när det var soundcheck av Tingsek.

Och det är få svenska artister som inte spelat här. Detta är legendariskt. M ånga av våra nu mer mest kända artister har spelat här med sina första spelningar.

Så kul att kolla in alla bilder. Många kända och spännande gig så att säga.

Mat i all ära emn bad lockade så klart när badbryggan låg på armslängd avstånd från restaurangen.

Happy Helena.

Vatten klart som i Grekland.

Och med ett rikt liv som fick sönernas fulla intresse.

Vilket ställer alltså! Huset, läget, maten, musik, klipporna, stämningen. Ja jag vet inte hur jag ska säga det mer än att jag blev helt tagen.

När klockan tyvärr gick mot vår nackdel var vi verkligen tvungna att slita oss. Vägen till Skåne var fortfarande lång och den kom vi inte från.

Men med väldigt glada själar sa vi på återseende till Slussen och om jag inte tar fel så lär vi komma tillbaka snart igen.

Comments (2)

 • Ah det är så mysigt på Slussen! Befinner mig ett stenkast över vattnet från Slussen just nu på en klipphäll. Nästa gång får ni besöka Ljungskile med fina Lyckorna. Finns mycket att se och uppleva som fina sekelskiftsvillor och restauranger med god mat!! Älskar din blogg som bara ger fina vibbar! // Teresia

  • Åh vad toppen med tips Theresia. Det lär garanterat bli en tur nästa år. Som vi alla älskade det. Då blir det en flerdagarsvända med flera olika besök. Tack snälla för tips.
   Och ännu större tack för dina snälla ord. Vad jätteglad jag blir.
   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.