Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 september, 2022

Bagdad café på Medelhavsmuseet – en annan värld

I går hade jag lunchdejt på stan, solen lös och vädret var så där septemberperfekt. Jag skulle möta Maria och Monica och det var önskemål om att vara nära Riksdagen (coola Maria som har möten där!) vilket då fick mig att tänka på Medelhavsmuseets restaurang; Bagdad Café. Jag hade sett bilder därifrån och varit sugen på att gå dit.

Nu blev det av och jag vill verkligen tipsa om detta vackra ställe. Tyvärr hann jag inte ta en runda på själva museet så det får det bli nästa gång.

Det första man möts av är detta helt magiska rum. Jag har bott i den här stan i 48,5 år och aldrig varit där. Ja jisses! Några trappsteg in från gatan och jag reste precis som namnet säger – till Medelhavet. Rummet här fick mig att tänka på Italien, Florens.

En trappa upp vd restauranger var det med Egypten och antikens Grekland.

Och inne i matselen var det lite blandning av allt möjligt. Ture Sventon möter Harry Potter i Istanbul typ.

Vi beställde mat i baren och tog plats. Bagdad café hade just rätter som var åt det orientaliska hållet. två av tre varmrätter var vegetariska.

Jag valde bön- och linsgryta. Lite mer umami, lite mindre spiskummin om jag hade fått välja.

Fint sällskap och som alltid så tar samtalen aldrig slut. Det var det där Riksdagsmötet då som tvingade bort Maria.

Och när jag tänker på det så är platsen ju väldans internationell då UD ligger på andra sidan gatan. Gissar att det överlag är mycket spännande möten som tagits här inne… För du har väl sett Dips???

Vill ha en säsong 3. NU!

Sedan klev jag rätt ut i solen och kände livet i mig. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.