Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 maj, 2021

JAG SKA GÖRA EN JULBOK!!!!

Jag är så lycklig så jag kan gråta! Min största dröm är nu sann – i höst kommer min julbok. Du som följt mig genom åren vet att jag började min bloggbana med att just försöka ge mig på att göra en julbok och det är EXAKT tio år sedan. Då jag satt där med två blöjbarn så det var inte det lättaste så då förflyttade jag mitt fokus till att göra en julblogg istället. Du kan läsa om hela min start HÄR.

Efter det har allt rullat på galet fort måste jag säga – jag har bloggat för olika magasin, vunnit priser, är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon och gör reportage i tidningar, sagt upp mig efter 22 år i reklambranschen för att starta först enskild firma och nu aktiebolag. Men hela tiden så har den där julboken legat som en dröm. Som att det är först när den är gjord jag verkligen nått någon typ av mål. Att den där livskrisen en gång för alla är avklarad.

Och nu är jag helt klart i mål, med glädjetårar på kinden, fast jag känner att jag gärna fortsätter vidare. Och att det blir som ett 10-årsjubileum känns så himla underbart.

Jag är så evinnerligt lycklig över att förlaget Roos & Tegner, som byter namn till Polaris, trott på mig och mitt material samt velat satsa. Vi kommer göra en helt underbar bok tillsammans.

Julprassel och decembermys ska den heta och det är exakt så jag vill att det ska kännas när man bläddrar i den. Som den där speciella känslan man har vid jul oavsett vilken ålder man än har, den man känner igen.

Så fantastiskt mäktigt att se sig själv i en katalog med tillsammans med en massa stora kända och erkända författare. Lite svårt att nu ta in.

Och allt har gått så fort så just nu sitter jag och ska fylla 240 sidor, fotografera en herrans massa julmat, julgodis och julpyssel samtidigt som husets alla fönster är igenstängda för renovering och det slipas så det dånar i hela hemmet. Men som vanligt så är inget helt enkelt, allt ska göras under lite kaos om jag ser på hur jag startade allt.

Vill passa på att säga TACK till er alla som genom åren funnits vid min sida, stöttat och peppat. Ni som gillat det jag gjort. Jag vet exakt vilka ni är. Jag hoppas jag kan ge tillbaka i en bok för er att hålla i handen under årets mysigaste tid.

Så nu måste jag gå tillbaka till mitt manus (wow, nyp mig i armen – jag skriver på ett manus!!!) för att om 11 dagar ska boken vara klar. OH MY GOD!

Comments (16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.