Följ mig:
Portfolio

JAG SKA GÖRA EN JULBOK!!!!

19 maj, 2021

Jag är så lycklig så jag kan gråta! Min största dröm är nu sann – i höst kommer min julbok. Du som följt mig genom åren vet att jag började min bloggbana med att just försöka ge mig på att göra en julbok och det är EXAKT tio år sedan. Då jag satt där med två blöjbarn så det var inte det lättaste så då förflyttade jag mitt fokus till att göra en julblogg istället. Du kan läsa om hela min start HÄR.

Efter det har allt rullat på galet fort måste jag säga – jag har bloggat för olika magasin, vunnit priser, är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon och gör reportage i tidningar, sagt upp mig efter 22 år i reklambranschen för att starta först enskild firma och nu aktiebolag. Men hela tiden så har den där julboken legat som en dröm. Som att det är först när den är gjord jag verkligen nått någon typ av mål. Att den där livskrisen en gång för alla är avklarad.

Och nu är jag helt klart i mål, med glädjetårar på kinden, fast jag känner att jag gärna fortsätter vidare. Och att det blir som ett 10-årsjubileum känns så himla underbart.

Jag är så evinnerligt lycklig över att förlaget Roos & Tegner, som byter namn till Polaris, trott på mig och mitt material samt velat satsa. Vi kommer göra en helt underbar bok tillsammans.

Julprassel och decembermys ska den heta och det är exakt så jag vill att det ska kännas när man bläddrar i den. Som den där speciella känslan man har vid jul oavsett vilken ålder man än har, den man känner igen.

Så fantastiskt mäktigt att se sig själv i en katalog med tillsammans med en massa stora kända och erkända författare. Lite svårt att nu ta in.

Och allt har gått så fort så just nu sitter jag och ska fylla 240 sidor, fotografera en herrans massa julmat, julgodis och julpyssel samtidigt som husets alla fönster är igenstängda för renovering och det slipas så det dånar i hela hemmet. Men som vanligt så är inget helt enkelt, allt ska göras under lite kaos om jag ser på hur jag startade allt.

Vill passa på att säga TACK till er alla som genom åren funnits vid min sida, stöttat och peppat. Ni som gillat det jag gjort. Jag vet exakt vilka ni är. Jag hoppas jag kan ge tillbaka i en bok för er att hålla i handen under årets mysigaste tid.

Så nu måste jag gå tillbaka till mitt manus (wow, nyp mig i armen – jag skriver på ett manus!!!) för att om 11 dagar ska boken vara klar. OH MY GOD!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anna María 19 maj, 2021 at 18:46

  Detta är så fantastiskt fint, roligt, underbart och SJÄLVKLART! Hurra och grymt jobbat! Du är så värd detta efter allt slit genom åren!

  • Svara Helena Lyth 19 maj, 2021 at 19:25

   Kära fina vän! Tusen tack av hela mitt hjärta.

   Massa kramar över skärmen och snart hoppas jag även på riktiga kramar när vi ses

 • Svara Lovisa 19 maj, 2021 at 19:29

  Wow vad kul! Stort grattis!

  • Svara Helena Lyth 19 maj, 2021 at 20:47

   Tack Lovis! Ja jag är så glad och tacksam över detta. Hoppas boken ska finna fina julhem sen.

   Kram
   Helena

 • Svara Åsa 19 maj, 2021 at 19:50

  Grattis! Tänkte väl aldrig att jag skulle få julkänsla mitt i maj men bara namnet på din bok gör mig helt kollrig 🙂
  Längtar redan tills jag kan beställa hem den!

  • Svara Helena Lyth 19 maj, 2021 at 20:47

   Åh Åsa! Så in i bängen glad jag blir av dina ord! <3 TACK!

   Kram!

 • Svara Åsa 19 maj, 2021 at 19:50

  Grattis! Tänkte väl aldrig att jag skulle få julkänsla mitt i maj men bara namnet på din bok gör mig helt kollrig 🙂
  Längtar redan tills jag kan beställa hem den!

 • Svara vita_margarita 19 maj, 2021 at 19:52

  Stort grattis!

  • Svara Helena Lyth 19 maj, 2021 at 20:47

   Tusen tack söta snälla!

   Kram
   Helena

 • Svara Marlene 19 maj, 2021 at 20:55

  Wow, va kul! Har ju följt dig sen ditt julbloggande, så jag kommer säkert njuta av din julbok..

  • Svara Helena Lyth 19 maj, 2021 at 21:08

   Åh Marlene. Då är boken extra mycket för dig. Ni som följt med hela vägen ligger mig allra varmast om hjärtat. Detta blir mitt sätt att ge tillbaka.

   Kram
   Helena

 • Svara Therese S 19 maj, 2021 at 23:19

  Grattis Helena!
  Kan inte tänka mig någon som är bättre lämpad att göra en julbok än du!
  Kramar

  • Svara Helena Lyth 20 maj, 2021 at 08:43

   Åh stort tack Therese!!! Vad glad du gör mig!

   Kram
   Helena

 • Svara Larainee in the UK 20 maj, 2021 at 12:31

  Well deserved!
  What a delight.
  I can feel myself getting excited already. Ho ho ho!

  • Svara Helena Lyth 20 maj, 2021 at 12:39

   Oh thank you so much!

   🙂 Helena

 • Svara Annas Jul 20 maj, 2021 at 22:56

  Åh så kul! Lycka till med bokjobbet! Jag ser fram emot att läsa resultatet i höst!

 • Lämna en kommentar

  Close