Följ mig:
Jul Julpyssel

Göra egen pappersstrut med mall – fint till jul

3 december, 2022

Att göra egen pappersstrut är fint i jultid och här får du en mall av mig du kan ladda ner och använda. Ja, den kan ju så klart användas året runt men det är något speciellt med papperssttrutar i jultid. Fylla med allt från kanderade popcorn och julkola.

Här kommer jag med en beskrivning på en pappstrut med kräppapper som gör att du kan liksom låsa struten. Och den är också perfekt som inflygning om du har en liten julklapp att ge och vill att inslagningen ska vara speciell.

pappersstrut pappersstrut

Göra egen pappersstrut med mall – fint till jul

Vad som behövs:
Papper av lite kraftigare sort
Mall, ladda ner HÄR
Blyertspenna
Sax
Linjal
Kniv/skalpell
Limstift, limpistol
Kräppapper
Klänypa
Tygband
Kantband
Snöre/smalt band

Gör så här: Rita av mallen på ett papper och klipp ut. Rispa med kniv eller skalpell längs med kanten till den flik som sticker ut.

Limma längs med hela bågen och fäst ett kräppapper som sticker ut från pappret. Fortsätt sedan att limma på den dia där filen inte är och frid ihop till en strut och fäst med en klädnypa. För ihop och forma till en strut och låt ligga tills limmet stelnat och struten är helt fäst.

Klipp tygband till 30 cm och limma på var sin sida av struten. Limma även fast ett kantband runt öppningen av struten.

Fyll struten med godis och klipp till en bit snöre/tunt band. Knyt ihop stuten runt kräppappret.

pappersstrut

Här hade jag ett kantband som jag köpt second hand vilket ihop med det klassiska röda och blå ger en nostalgisk stil och retrokänsla. Men tänk att struten är i gråskala eller pastell så får du ju en helt annan typ av strut. Kanske gult och rosa till påsk?

Jag är verkligen svag för denna kraftiga färgskala med julrött, mörkblått och sedan grangrönt. Det slår an någonting i mig, det är så mycket jul tycker jag.

pappersstrut

Nu gäller det bara att ha en gran med kraftiga grenar så de kan hålla uppe de välfyllda strutarna, ha ha.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close