Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 december, 2023

Köttbullar med kryddpeppar – perfekt till julbordet

Köttbullar med kryddpeppar – perfekt till julbordet. Om det är något majoriteten av julfirarna vill ha på sitt julbord så är det köttbullar. Det är många gånger vi pratat med de vi ska fira jul med om vad vi ska ha på julbordet och “kan vi inte ha lite moderna rätter?” är en mening som ofta sägs. Och sedan när det närmar sig så är det ändå nån som står och rullar köttbullar “för det måste i ju bara ha!”. Igenkänning?

De här köttbullarna är av det lite juligare slaget då de innehåller kryddpeppar och med det blir alldeles perfekta till julbordet. Och idag är det ju Lucia – vad sägs då om spaghetti med juldoftande köttbullar??? Två i ett ju, ha ha.

Köttbullar med kryddpeppar – perfekt till julbordet

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 krm mald kryddpeppar
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Smör till två stekningar

Gör så här: Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt svälla i 5 minuter.

Stek lök och kryddpeppar i smör. Låt svalna.

Blanda blandfärs med ströbrödsvätskan och den stekta löken. Rulla färsen till små köttbullar och stek i omgångar i stekpanna med smör. Låt svalnat helt och frys in i påsar om de görs i förväg.

Ett mycket perfekt julpyssel att göra tillsammans hela familjen. Att rulla köttbullar är enkelt och riktigt kul. Och att få med barnen i matlagningen gör alltid att deras nyfikenhet för smaker växer. Och sedan, när det ska serveras så är dt med de allra stoltaste små ögonen som berättar att de är kockarna bakom köttbullarna.

Comments (9)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.