Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 december, 2014

Herr & Fru Pepparkaka går på dass

Ja rubriken kanske låter lite knasig men ändå rätt.

Toaletter har en universell symbol på en man och en kvinna. Inte sällan är det pictogram, dvs stela, illustrerade streckgubbar rätt upp och ned. Ungefär som en pepparkaka. Och pepparkakaor är ju en symbol för julen, eller hur!?

Kul att då i jultid just hänga pepparkaksformar på toalettdörren som en symbol för de juliga gästerna så de hittar rätt…

De här formarna kommer från min mammas farmor. Så vi pratar alltså 1800-tal! De är så himlans fina och jag har alltid älskat att göra kakor med dem. Men som barn var de inte lätta att jobba med då de är så fint detaljerade. Herr Pepparkakas ben och armar hade en tendens att gå av och Fru Peppis söta fötter och hårknut brukade gå sönder redan vid nedläggning i kakburken. Men visst är de fina? Jag gillar grepphålen, det ser man inte så ofta idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.